Brev:
Farvel til ble fordi man skal i børnehave
Hej Helen.
Jeg skriver til dig for at høre, om du har et godt råd vedrørende renlighed (min datter er 2 år og 9 måneder).
Vi bor i Grønland, og i den by hvor vi bor, er "reglerne" sådan, at det forventes, at børn er 100% renlige når de starter i børnehave, hvilket min datter gør om 3 måneder. Vi har i samarbejde med vuggestuen gjort nogle forsøg gennem de sidste par måneder, men det har ikke rigtig båret frugt.
Pædagogerne i vuggestuen bliver ved med at sige at "det nok skal komme", men hun er nu den ældste på sin stue og hun er fortsat ikke renlig. Vi har talt meget med hende om at hun skal sige til når hun skal tisse eller "lave du-du" (som hun kalder det) - det skal siges, at hun har et meget flot sprog, så det er ikke på det punkt det halter.
Vi har læst bøger om emnet (også når hun sad på potten), sat hende på toilet når hun skulle skiftes, prøvet at tage bleen helt af (efter 2 uger med konstant våde bukser måtte den metode droppes!) og vi spørger hende jævnligt om hun skal tisse, hvortil hun i meget sjældne tilfælde svarer 'ja'. Hun har haft få dage, hvor hun har været dygtig til at sige til når hun skal tisse, men når hun skal lave stort siger hun ikke ...
... til.
Når hun står op om morgenen kommer hun på toilettet (det lille ekstrasæde), hvilket som regel fungerer fint (der er sjældent "gevinst", men hun har hidtil accepteret toilettet). Nu er hun imidlertid begyndt at vise uvilje mod toilettet, og så snart vi nærmer os siger hun "nej, jeg skal ikke tisse!!".
Jeg vil ikke presse hende, for det skal jo ikke blive en traumatisk oplevelse, men vi prøver at lave lidt sjov med det og gøre det spændende at komme på toilettet, men intet virker.
Jeg ved godt, at hun endnu ikke er så gammel, og stod det til os, så ventede vi også gerne en rum tid endnu til hun var helt klar, men når det nu forventes at hun er renlig, så er det jo også frustrerende, for vi ønsker naturligvis ikke at hun skal blive "en belastning" for pædagogerne i børnehaven og blive drillet af de andre børn.
Hvad synes du vi skal gøre? Det skal lige siges, at vi i overmorgen tager på ferie 5 uger til Danmark, i hvilken periode det jo nok ikke er optimalt at toilettræne. Men når vi så kommer retur i starten af november er der kun 1 måned til hun fylder 3 - og dermed også kun en måned til hun starter i børnehave.
På forhånd mange tak for hjælpen!
Venlig hilsen,
Camilles mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.