Brev:
Afbrudt søvn og tabte sutter
Kære Helen
Jeg er mor til tvillinger på 1½ år, en pige og en dreng. De trives i vuggestue og sover for det meste 2-2½ time middagslur. Nogle gange kan der være brug for en ½-1 time lur om eftermiddagen, hvis de er ekstra trætte.
Om aftenen bliver de begge lagt mellem 19.30-20.00, igen alt afhængig af træthedsniveau. Vi har faste rutiner med godnatlæsning, tandbørstning, putning osv.
Vores datter kræver et par besøg inden hun falder i søvn, da hun smider sutter. pude og sovedyr på gulvet. Det kan vi sagtens leve med og det tager ikke lang tid før hun falder i søvn.
Vores søn (de ligger på hver deres værelse) ligger sig til at sove med det samme, så det er jo dejligt! MEN balladen starter så et par timer senere, hvor han begynder jævnligt at vågne op.
Nogle gange er han tørstig og han får noget vand. Det kan vi såmænd også godt leve med. Men de fleste gange ...
... råber/skriger han højt og roder rundt - på maven - mellem pude og dyne og virker forvirret. Dette kan ske rigtigt mange gange på en nat og det slider efterhånden en del. Nogle gange virker det bare lige at lægge en hånd på hovedet el. ryggen og tysse lidt på ham. Andre gang bliver han nærmest mere gal over at vi kommer ind. Vi har prøvet at lade ham ligge temmelig længe og være utilfreds, men det har heller ikke rigtig haft nogen effekt.
På de slemme nætter er vi oppe min. hver time efter kl.23 - på de gode nætter er vi oppe 3-4 gange. De vågner normalt mellem 5.30 og 6.00, heldigvis lidt senere nogle gange....
Håber du har nogle gode tips og idéer til os, da vi efterhånden synes vi har prøvet de fleste teorier af. Det skal lige tilføjes at han for det meste er frisk om morgenen, men nogle gange virker han virkelig træt- og det er vi også :-)
Venlig hilsen
Tvillingernes forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.