Brev:
Aktivt barn og mad
Hej Helen,
Tusind tak for dit svar angående min datter (på næsten 4 mdr), som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen,- Hun er meget som du beskrev hende med et højt aktivitets niveau og følsom overfor forandringer.
Jeg tænker lidt på om dette høje aktivitetsniveau og denne store følsomhed ændre sig med alderen?
Vores aften situationer er nu begyndt at vende lidt herhjemme. Nu skriger hun ikke sig selv i søvn mere (hun har ikke gjort det i 5 dage :-) ). Men hun græder stadig en lille smule og så grynter / øffer hun i et kvarters tid – Er det helt ok ? (Altså jeg er der selvfølgelig stadig for hende. Jeg sidder på en stol ved siden af hendes vugge og går først når hun er faldet til ...
... ro).
Vi er lige beyndt at give hende grød. Dette begyndte vi med efter en snak med egen sp, der også syntes hun virkede klar til det. Hun har kun fået det de sidste tre dage. Hun er meget interesseret i det og åbner selv munden for at få det ind. Jeg har indtil videre kun givet hende ca 15-20 babyskefulde og så stoppede. Men her til aften var hun helt ulykkelig da jeg stoppede med at give hende grøden.
Derfor er mit spørgsmål, når nu hun er nybegynder med grød, hvor meget må jeg så give hende og hvornår må hun få det to gange om dagen? (jeg tænker på hvor meget hendes lille mave kan tåle).
Inden sengetid får hun så en flaske (ca. kl 20) Her får hun 200 ml også, her vil hun gerne have mere,- må hun få det?
Måske jeg søger lidt en plan til hendes dagsrytme omkring søvn, grød og flaske :-) ?
Håber brevet giver mening :-)
Hilsner fra Sanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.