Brev:
Overdreven gylperi
Kære Helen.
Ja så har jeg født. Vi fik en dejlig pige som vejede 3850 g og var 53 cm ved fødslen som iøvrigt gik godt. Hun er en sød og god pige, men gylper utrolig meget. Det ved jeg godt de fleste børn gør, men det her er helt uhyrligt synes jeg.
Hun gylper os ned ad nakken så det drypper ned på gulvet, så hun har det i hele ansigtet og i næsen osv ved hvert måltid nærmest, og er sikkert af samme grund hurtigt sulten igen. Jeg ammer hende og supplerer ind imellem med en flaske når jeg føler depoterne er tømt, men har efterhånden mistet lysten til det da det føles som om at mm nemmere kommer op end mme. Dette kan hun dog også sagtens gylpe op.
Jeg synes vi har prøvet det meste med hyppig bøvsning, at hun ligger lidt på skrå når jeg ammer, at vi eleverer hende i liften, Mylicondråber osv, men der er ikke rigtig noget der virker synes jeg. Vores sundhedsplejerske siger hun følger kurven. Hun blev født d. 23. juni og vejer nu 5050 g og er 58 cm lang. Hun prutter meget og har gul afføring mange gange hver dag. Jeg tror hun sluger meget luft når hun spiser hvilket selvfølgelig kan være forklaringen, og alligevel tænker jeg at det ikke er normalt at gylpe så meget. Hun virker jo generet af det og kan ligge i liften efter at have spist og synke og synke for til sidst at blive ked af det og "skvulpe" over.
Det der med at øve at ligge på maven er heller ikke fristende da ...
... det straks kommer op igen. Om formiddagen sover hun bedst omkring tre timer, men så er hun også vågen stort set resten af dagen indtil hun bliver puttet ved ca 19 tiden hvor hun virker overtræt og skriger. Til gengæld sover hun så til kl fem halvseks om morgenen hvor hun bliver skiftet og ammet og det er jo rigtig flot. Ellers er hun tydeligvis mere med, kan ligge i kravlegården og kigge på sin uro der spiller, pludrer og smiler til os : ).
Måske er min bekymring unødvendig, men som du måske kan huske havde min store pige der nu er fire år mange lignende problemer hvor det viste sig at hun havde en pylerusstenose, og hvor ingen rigtig tog mig alvorligt i starten. Den eneste forskel er bare at den lille ikke kaster op/gylper eksplosivt hver gang, men kun har gjort det eksplosivt nogle få gange, men mængden er stort set den samme. Jeg føler ikke hun får noget mad : (
Min læge vil nok bare sende en henvisning til børneafdelingen fordi jeg er bekymret, men jeg ønsker ikke at hun skal igennem unødige uss for min tilfredsstillelses skyld hvis det ikke er nødvendigt, og hvor stor er sandsynligheden også for at få endnu et "pyllebarn"..... Kan det være "systemet" der endnu er umodent, og det fortager sig med tiden?
Undskyld det lange og rodede brev. Det er bare for at beskrive vores situation bedst muligt.
Håber du kan give et par ord med på vejen.
Venlig hilsen
Skytten.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Barnepige
Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.
Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.
Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.