Brev:
Søvn og mavekneb hos spædbarn
Hej Helen
Så blev det tiden at forny mit medlemsskab.
Jeg blev for 3 uger siden mor til en lille dreng og har i forvejen en dreng på 2 år og 5 mdr.
Rasmus har en del mavekneb og ligger og trykker og prutter ufattelig meget. Han er ked af det når han skal af med noget. Han vil rigtig gerne spise hele tiden - helst ikke mere end 1½ time mellem hvert måltid og jeg tror derfor at han har fået mavekneb.
Jeg strækker nu måltiderne så der er 2½-3 timer fra slutningen af én amning til start på næste og det synes at have givet noget mere ro på maven. Ca. midtvejs får han lidt sukkervand i sutteflaske for ellers skriger han resten af tiden op til næste amning. Han tager fint på (600 gr på 2½ uge) og er sund og rask.
Han er dog ufattelig svær at få til at sove. Han kan sagtens være vågen 3-4 timer af gangen men småblunder i perioder på ammepuden fx i ...
... 10 min og vågner så igen og vil spise.
Jeg kan vugge ham i søvn i min arm eller i min ringslynge og kan også lægge ham op i liften eller vuggen for at sove videre dér - men efter 5-10 min vågner han igen og falder så omgående i søvn på mig.
Om natten sover han i midten i vores seng og tager ca 2½-3 timers søvn i stræk. Om dagen sover han ikke mere en 1½-2 timer i stræk - som regel kun én gang - resten af lurene er på ca 1 time. Det synes jeg jo umiddelbart ikke er nok. Han sover nok 14-16 timer i døgnet sammenlagt.
Er det normalt at de ikke kan sove for sig selv på nuværende tidspunkt?
Er det normalt at de skal vugges eller ammes i søvn?
Er det nogle ok intervaller jeg har på amingerne eller går der for længe eller for kort tid?
Hvis du har nogen fif til at få ham til at sove for sig selv modtages de med kyshånd :-)
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Børneeksem
Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.
Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.