Brev:
Virkelig farsyg ...
Hej Helen.
Nå nu er jeg endt ud med at skrive et brev til dig, da vi efterhånden er ved at være en del frustreret herhjemme (nok mest mig).
Men som overskriften lyder så er vores Hjalte-dreng, på snart 20 mdr., virkelig farsyg. Så snart far er i syne så er jeg (mor) praktisk talt luft ... Det svinger dog - nogen dage er jeg som en nullermand i hjørnet og andre dage som et stykke legetøj der godt kan bruges indimellem (hvis du forstår).
Når jeg siger farsyg, så mener jeg, at ved bordet skal han sidde ved siden af far (og lige for tiden ovenpå far), det skal være far der hælder mælk og mad op, det er far der skal lege med Hjalte, far skal skifte ham, far der skal køre bil og det er far han vil over til når han er ked af det eller vi er ude nogen steder. Det var vist et lille udpluk af det at Hjalte er farsyg..
Jeg ved godt, at han har nået den alder hvor han enten er mor- eller farsyg, at han er ved at finde ud af at han er et selvstændigt individ og er ved at løsrive sig fra mig som han har været ét med siden han blev født, men behøver det være så meget?
Han har det sidste år været en del syg, såsom lungebetændelse x flere, snot og hoste og feber som har ført til feberkramper flere gange, opkast og diarre osv.. Det har betydet at han har været en del hjemme og det har været mig der har været hjemme med ham stort ...
... set hver gang (da jeg er studerende), og det har været mig og er stadig mig der giver ham medicin når han skal have det (hvilket han jo selvfølgelig ikke er glad for) og så er jeg jo den onde, jeg er dog begyndt at sige til min kæreste om han ikke vil være sød at give ham medicin.
Jeg ved at jeg er lidt mere bestemt i min opdragelse af Hjalte end min kæreste er, men jeg er af den opfattelse, at hvis han kender til grænser og ved hvor de går, så bliver han mere harmonisk og lærer hvordan livet er senere hen (håber det giver mening?)
> Men kan min rolle og væremåde være nok til at have noget at gøre med at han er så farsyg?
> Skal jeg ændre min måde at være på/opdragelsmåde?
> Skal jeg begynde at sige, at "nu er det mor der hælder mælken op, og hvis hun ikke må det så får du ikke noget" eller???
> Skal min kæreste sige at "nu hjælper mor dig lige skoene på" når han kommer grædende hen til ham efter jeg har forsøgt at give ham dem på??
Jeg kan mærke at jeg er begyndt at trække mig væk fra Hjalte når far kommer hjem og er begyndt at miste lysten til være sammen med Hjalte når far er der. ( Tror det kunne minde lidt om mobning faktisk!!!). Det går jo selvfølgelig også ud over mit forhold til min kæreste.
Det var virkelig langt, men håber du er kommet igennem det og vil give os nogle gode råd!!
Venligst Catrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.