Brev:
Indkøring af modermælkserstatning - 4 mdr.
Hey Helen.
Jeg har i længere tid oplevet, at min datter har svært ved at koncentrere sig om amningen om dagen. Hun er ikke så sulten om dagen, som hun er om aftenen. Hun spiser meget små måltider og amningen er hurtig overstået. Hun virker dog meget glad og tilfreds i løbet af dagen. Hun er aktiv, nysgerrig og interesseret i omverdenen.
Hun får tre daglige lure og nogle gange en ekstra hvis hun har fået en på opleveren. Hun bliver lagt ved en 21 tiden og der tømmer hun næsten begge bryst. Problemet er at, hun i løbet af natten står op utallige gange og søger efter mit bryst. I første omgang får hun altid sut. Men den smider hun hurtigt og vender sit hoved fra side til side indtil jeg tilbyder hende mit bryst. Meget tidligt om morgenen sover hun meget uroligt indtil hun står op igen.
Jeg har talt med min sundhedsplejerske og i første omgang skulle jeg tilbyde hende bryst før jeg selv gik i seng og dette blev ikke bedre fordi hun stod op 1 time efter ...
... og skulle have mad igen. Så vi er nu blevet enige om at hun skal puttes tidligere omkring kl 20 og at hun skal til, at starte med have 50 ml modermælkserstatning. Men dette skal hun først have efter jeg har tilbudt hende mit bryst.
Men jeg synes at beskrivelsen af blandingsforholdene er lidt svære at forstå på Hipp pakkerne. For man kan ikke bare dividere forholdene, så måske du kan hjælpe mig med det?
- Altså 50 ml=? Hvor mange strøgne skeer og hvor mange ml vand?
- Og hvad er den bedste måde, at få indkørt det med modermælkserstatning på, før hun skal sove. Skal jeg tilbyde hende begge bryst også bagefter flasken? Eller er det kun det ene bryst også flasken?
- Og hvad med når hun står op senere på natten? Skal hun tilbyddes begge dele igen? Må man egentlig have flaskerne færdiglavet i køleskabet og derefter varme dem i en gryde med vand?
Jeg håber, at du kan tyde hvad jeg har prøvet at beskrive og tak for tidligere svar.
Med venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.