Brev:
Lidt mere udfordrende mad?
Hej Helen
Tak for tidligere svar..: )
Min dreng er nu 7 måneder, og jeg ved at det nu er ved at være tid til noget mere "almindeligt" mad.
Sådan ser det ud lige nu:
Tidlig morgen 05.30: En flaske mme, ca. 150 ml.
Morgen 08.30: havregryn m. smør, lidt sukker, lidt mme. Kun en lille portion lavet på ca. en spsk havregryn, da han ikke rigtig gider det om morgenen. Evt lidt blommemos eller pæremos fra glas. Vand af kop.
Formiddag inden lur 09.00: ca. 50 - 100 ml mme.
Middag ca 11.30: Færdigblandet grød, ris med grøntsagsblanding, ca 4 - 5 af de små blå skeer bruger jeg af pulveret. Sveskemos for at holde maven igang. Vand af kop.
ca. 13.00: mme, ca 100 ml
Lur ca. kl 14.00 -
Eftermiddag ca. 16.30: mme, ca. 100 - 130 ml
Aften ca. 18.00: blendet mos af kartofler, ærter, gulerødder, blomkål, porre, bønner... + olie, lidt mme. Torskerogn eller en kødbolle blendes i. spiser ...
... ret stor portion, ca. 1,5 dl. Vand af kop.
Sveskemos.
Inden sove ca. 20.00: mme, alt mellem 50 og 150 ml.
Sen aften ca. 22.30: vælling i søvne, ca. 150 ml.
Sådan ser programmet ud. Men jeg tænker på at han skal spise mere forskelligt og mere groft mad nu? Det er bare så svært for jeg tør næsten ikke, jeg er så bange for at han får det i den gale hals!
Jeg har tilbudt ham at gnave af melon, agurk, ristede rugbrødsstænger, appelsinbåde osv, men de to små fine tænder i undermunden kan gnave ret store stykker af! og så sveder jeg nærmest koldsved når han begynder at sidde og få brækfornemmelser! Hvad skal jeg gøre? Mosen til aften prøver jeg at blende mindre og mindre, men den er stadig ret fin. Skal jeg bare tage mig sammen, eller hvad kan jeg gøre? Og hvad mere kan jeg tilbyde ham? Må han feks. få almindelig ris, og hvad med kød, hvad slags? Og hvad med rugbrødstern?
På forhånd tak!
Simone
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.