Brev:
Vænne mit barn til barnevogn og appetitspring nedafgående
Hej Helen
Min datter på snart 12 uger har helt fra start vænnet sig til at sove i sit værelse med nedrullede gardiner så det er mørkt når hun skal sove, så hun forbinder mørke med at skulle putte.
Det har virket rigtig godt - men jeg vil så gerne vænne hende til at sove i barnevognen. Men når hun kommer i barnevognen og der er lyst og noget mere larm end når hun sover i sit værelse så vil hun ikk rigtig falde til ro og lægge sig.
Triller jeg med hende kan hun godt falde hen, men 10 min efter vi er kommet hjem så vågner hun igen.
Har du et forslag til hvordan jeg vænner hende til vognen bedst? :)
Et andet spørgsmål:
Hun er pludselig gået fra den ene dag til den anden med ligepludselig ikk har så meget lyst til at spise. Hun får normalt 90 ml af gangen og indimellem 30 mere inden hun sover. Hun spiser i forvejen ikk nok ud fra hendes vægt, men hun tager godt på og er i fin trivlsel så sundhedsplejen siger det er ikk noget vi skal tænke på.
Men nu er hun så begyndt ...
... kun at vil ha 60 ml, nogle gange kun 50 og det bliver lidt en kamp når hun skal spise, hvor hun græder næsten med det samme hun ser flasken. Og når hun får flaskesutten i munden får hun brækfornemmelser.
Hvad kan det mon skyldes?
Hun er stadig glad, smiler og pludre når hun er vågen og virker ikke syg. Ingen feber heller, men har en del slim i næse/svælg som jeg drypper med saltvand flere gange dagligt og suger hendes næse også. Hun har ikke en næse der render det er nærmere sejt slim.
Det gør det selvf. svært at drikke når hun har det, men det bekymre mig lidt at hun pludselig spiser under 500 ml dagligt når hun vejer ca 4800 gr.
Hun får ikk jerndråber ifølge aftale med læge og sundhedspleje fordi det stopper hendes mave fuldstændig. Siden hun startede jerndråber så har hun skulle ha lactulose 3-5 ml dagligt for at holde maven igang og selvom det er 1 mdr siden vi stoppede så skal hun stadig ha 3 ml dagligt for ligesom at komme af med noget hver dag.
Kan det være jernmangel?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.