Brev:
Nedtrapning af amning - 7 mdr.
Kære Helen
Vores lille solstråle er nu blevet 7 måneder, og det betyder (desværre), at min barsel slutter om ca. 2½ måned. Derefter tager hendes far orlov, indtil hun fylder 1 år. Mit spørgsmål er derfor, hvordan jeg gradvis får trappet min amning ned, så hun ikke længere skal ammes, når jeg begynder på arbejde.
Vi begyndte at give hende grød, da hun var 4 måneder, og nu spiser hun 3 hovedmåltider (en gang grød og to gange kartofler/grønsager/kød) og som oftest et par mellemmåltider med frugt eller frugtmos. Hun spiser ikke altid kæmpe portioner, men alt i alt synes jeg det går rigtig godt, og hun vokser og trives rigtig godt.
Hendes dagsplan ser pt. ca. ud som følger:
Kl. 5-6: Vågner
Kl. 7.7.30:Morgenmad (grød med frugtmos og vand)
Kl. 8-9: Ammes og lur på 45 min. Tidspunkt afhænger af, hvornår vi er stået op.
Kl. 10: Frugt, frugtmos, agurkestave el. lignende og vand.
Kl. 12. Kartoffel/grønsagsmos/kød) og agurkestave eller lignende og vand
Kl. 12.30 Ammes og lur på 45 min.
Kl. 15: Igen frugt og vand
Kl. 16: Ammes og lur
Kl. 18: Kartoffel/grønsagsmos/kød) og agurkestave eller lignende og nogle gange ...
... frugtmos til dessert
Kl. 19.30: Ammes og ligges i seng
KL. 23: Ammes
Kl. 4: Ammes
Det er noget meget nyt, at hun kun bliver ammet en gang i nattens løb. Jeg har muligvis været lidt langsom til at få hende til at droppe den ene amning om natten. Men da det faktisk gik rigtig nemt med at droppe den ene natamning, er min plan, at amningen kl. 4 skal rykkes til i hvert fald kl. 5, hvis det er muligt.
Hvad gør vi med mælk, når jeg ikke længere ammer – skal hun have mme eller skal hun have almindelig mælk? Jeg er lidt bekymret for at give hende almindelig mælk, for en væsentlig del af min mands familie har irritabel tyktarm, uden at lægerne dog kan give et svar på, hvad der egentlig er galt.
Faktum er i hvert fald at min mand ikke tåler mælk særlig godt, og derfor ofte får dårlig mave, hvis han drikker mælk eller spiser mælkeprodukter. Jeg håber derfor ikke, at vores datter også har denne familieskavank og vil derfor også gerne prøve at begrænse hendes indtag af mælk, indtil hun er lidt ældre – men er det en god ide, og hvad skal jeg så være opmærksom på, at hun skal spise for at få dækket sit kalkbehov?
Med venlig hilsen
Heidi
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Navle
Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.
Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.