Svar: Mit barn reagerer voldsomt
Kære mor
Tak for dit brev :)
Min umiddelbare tanke er at I må have talt med børnehaven omkring jeres dreng, hans temperament og evne til at være sammen med og rumme andre børn. Jeg tænker her på vurderingen af hvorvidt han skal i skole nu til august eller om han evt. skal vente et år ... Du skriver at han er knap 6 år, han er altså stadig 5 og kan derfor godt vente et år :)
En ting er at være rigtig god fagligt, at kunne læse, regne, skrive bogstaver osv. Det er godt og det er rigtig dejligt at han er stærk på dette område. Men det er også vigtigt at han kan begå sig socialt. Det er vigtigt at han har overskud til at være i skolen, være sammen med de andre børn. Drenge og piger er modenhedsmæssigt meget forskellige og drenge har i denne alder et langt højere fysisk aktivitets behov end piger har. Hvis jeres dreng ikke kan sidde stille, lave opgaver (uanset hvor sjove og spændende de er), ikke er i stand til at modtage en kollektiv besked, men skal have tingene at vide flere gange, ikke kan rumme de andre - vente på at det bliver hans tur, give plads og lade andre bestemme, skiftes til at lege osv. ja så er han ikke parat.
Det er i den forbindelse meget at sige, hvordan I har det hjemme og det spiller naturligvis ind på jeres dagligdag og overskuddet til jeres dreng, at du har haft og stadig er i behandling for en depression.
For at jeres dreng ...
... skal klare skolen så godt som muligt både social og fagligt, så er det vigtigt at I har nogenlunde ro på hjemme. I forældre er en meget stor ressource i forhold til jeres drengs læring og det handler både om det rent fagligt, men også om at hjemmet skal være trygt og stabilt. Derfor er det rigtig godt, at du nu er opmærksom på at jeres dreng reagerer, at han reagerer på netop den ændring der har været i jeres hjem det sidste år, fordi du har været syg og at han måske derfor lige nu har behov for ekstra støtte.
Du spørger hvem du kan få hjælp hos og jeg tænker i første omgang børnehaven. Det er meget vigtigt at I drøfter jeres situation og oplevelser med børnehaven også fordi de ser jeres dreng i samvær med andre børn, de ser ham fungere socialt i en større gruppe og vil kunne rådgive omkring skolestart eller ej.
De vil også kunne henvise ham videre, men I har også mulighed for selv at ringe. I eller de kan kontakte kommunens PPR afdeling. Det er pædagogisk, psykologisk, rådgivning og her vil I kunne få råd og vejledning omkring jeres dreng.
Når og hvis han starter i skole, så vil der også være en børnepsykolog tilknyttet skolen. I vil også kunne drøfte det med skolelæge og skolesundhedsplejersken - men i første omgang altså pædagogerne i institutionen og så PPR.
Jeg håber du hermed er hjulpet lidt videre på vej, fortsat held og lykke til jer alle 3 :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
Viden om børn:
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.