Annonce

Annonce

Svar: Mere sove(u)vaner


23. juni 2009

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Noahs mor

Det er dejligt at dagene nu er blevet lidt bedre og at I oplever en fremgang - lidt har også ret :o) Det er også rigtig godt, at Noah er glad for at sove i sin barnevogn og I kunne måske overveje om I skulle tage barnevognskassen ind og lade ham sove i den om natten - hvis det giver ham større ro ... bare en tanke ... :o)

Og så synes jeg at I skal holde op med at liste rundt. Det er utroligt vigtigt at I taler sammen, ser fjernsyn, vasker op, lader gulvet knirke - og manden får lov til at nyse :o) - Noah har brug for at disse hverdagslyde er der, også når han skal sove fordi det naturligt gør ham tryg. Han skal kunne høre at I er der, for at kunne overgive sig roligt til søvnen og for også at kunne komme videre i søvnen, når han vågner op i forbindelse med et søvnfaseskift. Så vil I ikke godt holde op med at gå på listefødder - men opføre jer normalt :o)

Du skriver at Noah ikke græder med tårer, men nærmest græder lidt, falder i søvn, vågner op og græder igen, falder i søvn osv. Det lyder ganske rigtigt som om at han har meget svært ved at glide ind i søvnen, nærmest som om at han bliver forskrækket. Jeg tænker her at hvis han kan sove i barnevognen om dagen, så vil den måske netop kunne give ham den ekstra tryghed han mangler ...

Men jeg synes også I skal overveje om han har ondt. Det du beskriver kunne også lyde som smertejag, der kommer ...


Annonce

... periodevist. Han falder i søvn, får en smerte, vågner op, flakker, græder, falder i søvn, får en smerte, vågner op og græder. Det kan være og er ofte smerter fra ørerne, det kan dog også være på grund af tandfrembrud. I kan få ham tjekket og også prøve at tale med lægen om hvorvidt I i givet fald skal prøve at give ham lidt smertestillende at sove på, så han får en god oplevelse med at falde i søvn.

Og så tænker jeg også at I skal overveje hvorvidt I skal være der for ham eller prøve at lade ham selv karte rundt og finde roen. Hvis han afviser dine kærtegn og bliver frustreret over at du prøver at holde hænderne på ham, så lad ham ligge og se om han selv kan komme videre i søvnen. Put ham evt. på maven, det hjælper nogle gange og giver mere fysisk ro.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Med hensyn til mælkebehov, så vil de fleste børn i 8-9 måneders alderen have behov for 3 flasker eller amninger dagligt og i 10 måneders alderen nedsættes dette til 2. Hvis barnet får min. 400ml mme dagligt, så bliver jernbehovet dækket og det anbefales det derfor netop at bibeholde de to flasker frem mod 12 måneders alderen. Derudover kan han få lidt mme i grød og mos osv.

Da du også ammer, så er det jo svært at vide præcist hvor meget han får - men får han ca ½ liter mælk dagligt, så er han normalt godt dækket ind :o)

Jeg håber ovenstående tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke og rigtig god sommer til jer alle 3.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.

Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.

Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce