Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke gå


11. juni 2009

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Matilde

Da din dreng nu er 1½ år, så vil det være relevant at du drøfter det med jeres læge. Det er rigtig godt at du har talt med en ergoterapeut, men det vil være en god idé at få en lægelig vurdering også - du kan bede lægen om at få en henvisning til en børneortopæd, som har forstand på små børns knogleudvikling, led osv. Alle små børn er jo til en vis grad hypermobile og det er vigtigt at få den rigtige fagperson til at vurdere jeres dreng.

Du har ganske givet ret i at der også kan være noget med balancen og det kan være rigtig godt at du arbejder på at styrke hans balance. Det gør du blandt andet ved at gynge ham, svinge ham, vende ham op hovedet, slå kolbøtter med ham osv. Jo mere du kan gynge, vende, dreje ham jo bedre er det, jo mere stimuleret bliver hans balancecenter :o)

I forhold til at styrke hans led og muskler, så tænker jeg at det vil være rigtig godt, hvis I kunne gå til svømning sammen. ...


Annonce

... Det kan også være rigtig godt at gå til noget gymnastik eller rytmik for at få ham motiveret og styrke hans balance og lyst til at bevæge sig. Hans fodled kan styrkes ved at lade ham stå på et vippebræt med dig i hænderne og han kan også få lidt styrke af at hoppe på en lille gulvtrampolin og igen have dig i hænderne. Han er jo stadig ikke så gammel til at kunne gøre disse ting selv.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Gå ture med ham i hånden, hvor han også skal prøve at gå på lidt ujævnt terræn. Det kan være en tur på stranden eller en tur i skoven. Bare det at skulle gå op eller ned af en lille bakke, vil være svært i begyndelsen og du skal ikke presse ham, men netop give ham den hånd, den støtte han har behov for. Det handler meget om mod, om at turde give slip og det lyder hos jer som om at det nok skal komme, han skal bare lidt have det sidste mod etableret :o)

Jeg håber at du hermed har fået lidt idéer videre frem. Fortsat held og lykke med ham :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.

Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce