Annonce

Annonce

Svar: Trille og krybe


10. juni 2009

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære BR

Dejligt at Mattis nu har fundet ud af at ligge på maven, det lyder som om at han er ved at komme rigtig godt efter det og ganske stille og roligt nok skal lære at trille fra mave til ryg.

Ofte kommer det i takt med at han begynder at strække sine armen, så han i maveliggende stilling ikke længere kun ligger på albuerne, men kommer helt op i strakt arm. Fra strakt arm får hovedet lettere overbalance og han finder ud af at trille om på siden og derfra videre om på ryggen. Så øvelse gør mester, det skal nok komme :o)

Du kan stimulere ham som du allerede gør ved at holde legetøj, så han kigger efter det og således måske begynder at trille. Du kan også lægge ham på maven hen over en stor gymnastikbold og trille ham frem og tilbage der - det stimulerer hans balance og det er vigtigt i forhold til motorikken videre frem.

At han under søvn får sig vendt og lægger sig til at sove på maven kan du ikke gøre så meget ved. Så længe han endnu ikke mestrer at komme fra mave til ryg, så ...


Annonce

... synes jeg du skal lægge ham på ryggen, når du selv går i seng, fordi du der ikke helt har styr på hvordan han sover. Men i takt med at han begynder at bruge sig selv mere og mere motorisk, så skal han have lov til dette også om natten. Han har netop stor glæde af selv at kunne skifte stilling og finde en ny måde at sove videre på om natten :o)

Med hensyn til at krybe, så kan du støtte ham i dette ved at presse skiftevis på venstre og højre fodsål, når han ligger på maven. Giv ham evt. små skindsutsko på med ruskinds såler, så han bedre kan støde fra med sine fødder og således komme fremad.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

At han gumper sig af sted på ryggen ... tja sådan gør nogle børn og vi må jo gå ud fra at det ikke gør ondt men at de synes det er sjovt :o) Det er godt at han bruger sin krop og kæmper for at komme videre, det er positivt. Han må gerne gøre sådan, men det forhindrer jo ikke dig i at prøve at få ham lidt frem på maven også :o)

Håber du hermed har fået svar på dine spørgsmål, fortsat held og lykke med ham.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce