Svar: Glemme at trille?
Kære Magnus´ mor
Det er helt normalt at børn i perioder glemmer noget de tidligere har kunne - altså de kunne trille, og så pludselig kan de ikke ... Det handler ofte om at barnet lige nu øver sig på andre ting og derfor ikke har opmærksomheden eller interessen for f.eks. at trille, men glemt det har de ikke, de kan stadig godt - nu er bare noget andet mere interessant.
Det lyder også til at være tilfældet hos jer. Det lyder som om at din dreng er rigtig godt med motorisk og er rigtig godt igang. Men måske har han lige nu behov for lidt mere mental stimulering og bliver derfor liggende på ryggen indtil han får din kontakt, du er der, hånden under numsen og videre igen :o) Prøv derfor om han lige nu måske hellere vil synge og bruge sine hænder, når han ligger på ryggen. Syng f.eks. fagte sange for ham, det kan være en sang som Lille Peter Edderkop, hvor du med ...
... dine fingrer viser Peter der klatrer, regnen der kommer osv.
Det vil sandsynligvis fascinere ham at se på dine fingre og han vil gøre det samme, rent faktisk vil han højst sandsynligt begynde at vise dig med sine hænder at han gerne vil have du synger for ham. Så nogle gange, når han bliver liggende, så vil han måske give dig tegn til at det er det, han har lyst til nu :o)
Med hensyn til at krybe og kravle, så vil de fleste børn krybe over gulvet før de kravler. Der er naturligvis nogle børn som kryber så hurtigt at de i stedet for at kravle, fortsætter med at krybe og ender med at rejse sig - men de fleste kommer dog op i kravlestilling på et tidspunkt og lærer sig teknikken :o)
Hvad Magnus gør, må tiden vise - han lyder som sagt til at være rigtig godt med i forhold til sin alder, så mon ikke det kommer.
Rigtig god weekend og held og lykke med ham fortsat :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder