Annonce

Annonce

Svar: Nye fald-i-søvn-teknikker


3. juni 2009

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Line

Det lyder som en rigtig god plan, at I lige nu starter med at gøre jeres datter tryg ved sengen, det at skulle sove, at I sidder hos hende, beroliger og betrygger og hun så stille og roligt falder til ro - det er både omsorgsfuldt og nærværende.

Næste skridt kan så være, som du skriver, at I begynder at gå lidt frem og tilbage, at I viser hende, at I stadig er der og at hun roligt kan lægge sig til at sove. I må gøre dette, hvis hun begynder at trække tiden ud, hvis hun begynder at se det at I sidder der som underholdning og sjov eller hvis I kan fornemme at hun bliver forvirret over at I er der. Hvis det at man sidder der, gør barnet rolig og hun lægger sig til at sove inden for 10-15 minutter så er det fint, men nogle gange kan ens tilstedeværelse forvirre og hun bliver måske i tvivl om hvorfor man er der. Så er det bedre at gå.

Så I skal hele tiden vurdere, hvad behovet er. Det kan sagtens være at I i en periode er nød ...


Annonce

... til at flekse lidt, at I f.eks. starter med at sidde der lidt, synger en godnatsang eller lignende og så går i. Så kan I måske gå frem og til bage et par gange og så har hun brug for at I sidder lidt igen og hun sover så med det samme. Det er helt okay, at man lige må være lidt fleksibel i denne overgang, så man både er der og også prøver at gå.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

At hun nogle nætter sover igennem uden hjælp er rigtig dejligt. Det tyder jo på at hun er godt på vej til bedre søvnvaner. At hun andre nætter vågner et par gange kan handle om at hun lige de nætter måske drømmer lidt mere, der er skeet flere ting den dag som skal bearbejdes i drømme eller måske har hun sover anderledes i dagtimerne. At der er forskel på nætterne er således helt normalt og I må bare nyde de nætter, hvor I får lov til at sove og håbe på at der stille og roligt kommer flere af dem :o) Det lyder som om at I er på rette vej:o)

Fortsat held og lykke med hende og rigtig god fars dag!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce