Svar: Sidde/stå og TV
I alderen 3-6 mdr vil barnet i oprejst stilling støtte let på benene og sidst i perioden begynde at gøre hoppebavægelser. Barnet begynder også at kunne støtte på albuerne i maveleje og arbejde sig op på strakte arme og ind imellem trille om på ryggen. Når barnet ligger på ryggen vil det begynde at gribe efter sine fødder og trille om på siden. Børn vil i den alder også holde hovedet selv og dreje det efter lyd.
Bevægelege er godt for dit barn. Og barnet vil være aktiv i sin egen udvikling og eksperimentere med bevægelse. Man må gerne støtte sit barn i bevægelege, men det skal være på barnets præmisser, dvs når barnet har lyst og det er udhvilet og tilpas, og man skal naturligvis ikke gøre noget som barnet motorisk ikke er parat til; men at opmuntre barnet til bevægelse er helt i orden.
Bevægelege for alderen 3-6 mdr kan være:
- cykelbevægelser, hvor banret selv er med til at cykle med sine ben imens man støtter om underbenene
- at gribe omkring barnets hænder og håndled og lade barnet selv trække sig op fra rygleje
- at støtte om barnets lægge og bøjede knæ og hofte og hjælpe barnet med at dreje underkroppen fra side til side
- at forsøge at få barnet til at dreje om på siden, ved at vise det noget ...
... interessant legetøj.
En lufttur er med til at styrke balancen, det er spændende og det kilder i maven. Samtidg kræver det også lidt styrke i ryggen og nakken, at kunne 'flyve' som du beskriver. Mange børn er lidt ældre før de bryder sig om dette (6-9 mdr) men hvis jeres søn synes at det er sjovt, så mener jeg ikke at der er noget forgjort i dette.
Bliv ved med at lægge din søn på maven, da det er fra maven at han lærer at rulle, krybe og kravle og også bliver stærk nok i rygge til at kunne sidde. I begyndelsen når børn sidder, så vil de ofte sidde let foroverbøjet og i den periode skal de ikke sidde for længe. Hvis man f.eks. sætter et 6 mdr´s barn i en høj stol, så vil barnet måske efter 10 minutter falde forover, - så er barnet træt og skal ikke sidde mere, men ned på gulvet igen.
Der er mange delte meninger om fjernsyn. Hvis fjernsynet ikke kører hele tiden (eller radioen), men der også er perioder med ro, så synes jeg ikke det er et problem at jeres søn viser interesse for Tv´et - det gør I jo også og han lærer jo af at se på jer. Han er dog endnu for lille til at blive placeret foran fjernsynet i længere tid og vil have bedre af at ligge på et tæppe og tumle rundt.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.