Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan bakker vi op om en forsigtig dreng?


25. maj 2009

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Hvordan bakker vi op om en forsigtig dreng?

Hej Helen

Vores dreng på nu 15 måneder er ved at vokse sig stor og dygtig. Og det er skønt at se, hvordan kommunikationen mellem os bliver stærkere og mere to-sidig, efterhånden som han får flere fagter, lyde og ansigtsudtryk, som han kan udtrykke sig ved.

Jeg skriver til dig, fordi vi synes, vores dreng er meget forsigtig - mere forsigtig end andre børn på hans alder. Vi er lidt bekymrede for, hvad dette betyder - hvad det siger om hans udvikling, og om hvad vi som forældre kan gøre for at støtte ham.

Når vi tænker tilbage, har vores dreng aldrig været den, som har kastet sig ud i nye ting, eller kastet sig i armene på fremmede. Han er tværtimod lidt skeptisk over for nye ting, og f.eks bliver han meget ked af det, hvis vi siger 'nej' med lidt kraft på stemmen, hvis en dørklokke pludseligt ringer, eller hvis nogle af de andre børn i vuggestuen begynder at græde. Og tit når vi henter ham efter en dag i vuggestuen, sidder han trygt plantet på skødet af en pædagog, og betragter de andre børn lege. Til gengæld siger pædagogerne, at han skam leger med og har meget mod på tingene, når han føler sig tryg, og når han er frisk og ikke er træt. Så drøner han rundt på stuen med sin gå-vogn, og leger med de andre børn.

Han har heller aldrig været meget for kontakten med nye mennesker, altså mennesker han ikke har mødt før. Han opsøger dem på ingen måde selv, f.eks når vi har gæster. Han putter sig ind til mor og far, og er han træt gider han ikke (øjen)-kontakten med f.eks venner vi har på besøg. Vi kan jo se, hvordan andre børn tit er nysgerrige og ivrige efter kontakt.

Denne weekend blev vores dreng passet af mine forælre (sov der fra lørdag til søndag), og det gik ...


Annonce

... fint. Mine forældre fortæller, at han faktisk er mest pjevset, når vi er der. Så snart vi er gået, er han sød og frisk, og giver min mor kram og kærtegn.

Endnu et eksempel på 'den forsigtige dreng', er det faktum, at han endnu ikke er begyndt at gå. Han har 3-4 måneder været i stand til at gå ved vores hjælp, men nu er han li'som gået i stå. Vi øver os ved at han går imellem mig og sin far (nogle meter), og det går fint 2-3 gange, men så gider han ikke mere, og vil hellere holde os i hånden, eller han kravler. Som vi ser det, er det manglende mod, som gør at han ikke tør kaste sig ud i den nye disciplin; at gå selv.

Eller er det os forældre, som er alt for servicemindede? Vi går jo altid med, når han vil holde os i hånden. Meget sjældent siger vi, nej, du må gå selv, mor og far har lige travlt med noget andet. Lige så snart han græder eller brokker sig, så gør vi, som han gerne vil. Skal vi skrue ned for serviceniveauet? Og hvor meget skal vi så evt. lade ham brokke sig/blive ked, før det bliver for meget?

Jeg ved ikke, hvilken information du evt. yderligere har brug for, for at kunne give os et kvalificeret svar på vores spørgsmål. Som jo altså går ud på, om du har et bud på, hvorfor vores dreng er så forsigtig, som han er. Og om hvad vi som forældre kan gøre, for at hjælpe ham på vej? Skal vi hjælpe ham på vej ved at acceptere hans 'forsigtigheds-gen' og tage tingene lidt mere langsomt, og bekræfte ham med knus og kram undervejs, når han udtrykker skepsis og bekymring - eller er strategien snarere at kaste ham mere direkte ind i nye ting og ikke 'pussenusse' ham? Selvfølgelig taler vi ikke om pludseligt at ignorere hans tegn, men du ved forhåbentlig, hvad vi mener.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Laktulose

Laktulose er et middel, som bruges ved hård mave. Hvis du oplever, at dit barn ikke kan komme af med sin afføring, afføringen er knoldet og hård, måske virker dit barn til at have smerter i forbindelse med, at det skal have afføring - så kan læge eller sundhedsplejerske anbefale dig, at du giver dit barn laktulose.

Laktulose drikkes, og kan f.eks. gives til baby på en ske. Laktulose virker ved at binde vand i tarmen og derved blødgøres afføringen, så barnet lettere kan komme af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce