Brev:
Motorisk udvikling - 14 mdr.
Min datter (herefter A) er 14 måneder gammel. A er en glad og nem pige. Hun udviser gode sociale evner. Er glad for både tæt kontakt og opsøgende for at få kontakt, når hun møder nogen. A er godt med på det sproglige område. Hun peger og spørger det? til alt, kan på forespørgsel hvor er katten? pege på det rigtige billeder i hendes bøger.
A har siden hun lærte at sidde selv siddet rigtig godt! Har ikke gjort sig de store bestræbelser på, at nå hen til noget hun vil have, og har først i en alder af 1 år lært at gumpe (sidder ret op og trækker sig fremad over gulvet med sine fødder). Har aldrig været glad for at ligge på maven, selv om vi har trænet det med hende. Har aldrig kravlet men skubber sig bagud i stedet. Har nu lært at sætte sig op fra liggende stilling, så hun kommer vist ikke til at kravle!! Gør ingen forsøg på at rejse sig ved noget. Når vi holder hendes arme sætter hun benene foran hinanden på den rigtige måde og går fint nok. Hun kan godt lide at stå ved et lille bord eller en stol og kigge i bog eller lign.
A er vores første barn. A har fået plads i en vuggestue, når hun bliver 18 måneder. A har kontakt med andre børn til ...
... baby-rytmik, i legeland og i vennekredsen, men ikke børnekontakt mere end et par gange om ugen.
Problem: A sidder ofte foroverbøjet og vipper i hofteleddet. Vi synes, det ligner onani. Hun gør det nogle dage temmelig meget, hvis vi ikke hele tiden er tæt på hende og fanger hendes opmærksomhed eller flytter hende. Vi kan ikke se noget mønster i at det er p.g.a. træthed, kedsomhed. Egentlig har vi en holdning til, at onani er noget alle børn eksperimenterer med og dermed er okay, og vi kunne aldrig finde på at skælde hende ud eller forbyde det. Vi er barebekymret over, at hun gør det så meget.
Vores sundhedsplejerske siger, at hun aldrig har hørt om så små børn, der gør det på denne måde. Vi kan også se i diverse litteratur, at det er mere almindeligt for børn over 2-års alderen. Nogle dage føler vi os meget magtesløse over for det. Det er meget enerverende at se A sidde der og vippe blot hun skal sidde selv i kort tid.
Hvis vi forsøger at finde årsagen i vores opdragelse af A, tænker vi på, om vi har trænet for lidt fysisk aktivitet med hende. Vi er meget overbeviste om at A ikke mangler tryghed eller stimulation.
Vi har brug for et godt råd.
Jens
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.