Brev:
Fast føde og søvn
Hej Helen
Jeg har en dreng som er fra d. 22. oktober. Han er stor dreng på 10 kg. Han har lige fra starten spist rigtig godt og er meget glad for mad. Vi startede på grød da han var 4 måneder og det blev han meget hurtigt glad for og det blev derfor hurtigt til 3 skemåltider om dagen. Da han så blev 6 måneder gad han ikke rigtig spise den grød jeg lavede til ham, men sad meget ivrigt og fægtede med armene og kiggede på min rugbrødsmad. Jeg gav ham derfor lidt krummer i munden, og det fik han smag for.
Nu er han blevet så glad for det at han spiser rubrødshapser både til morgenmad og til frokost. Til formiddag får han frugtmos og til aften får han grøntsagsmos med kød (dette er han også rigtig glad for). Jeg er lidt i tvivl om, om det går for hurtigt for ham med den faste føde? Men jeg kan slet ikke få ham til at spise grød mere. Han er rigtig god til at tygge maden så der er ingen problemer med at få det galt i halsen.
Ang. Mælk, så stoppede jeg med at amme da han var 3 måneder pga. svamp. Han får derfor flaske, dette er han også stadig glad for. Han får 4 flasker a 220 ml. i døgnet. En om eftermiddagen, og så igen ved sengetid kl. 20. Han vågner gerne to gange i løbet af ...
... natten, ca. kl. 24 og så mellem kl. 2 og 5. Desværre har vi ikke kunne får ham til at bruge sut, men jeg synes efterhånden han er begyndt at bruge sutteflasken som sut. Jeg kan ikke ham til at sove uden den og det er som han ikke om natten af sult men bare har brug den tryghed den flaske giver.
I nat vågnede han 3 gange, hvor han altså fik 3 flasker, det synes jeg er meget, og jeg er bange for at give ham en dårlig vane. Hvis ikke han vågnede om natten for at flaske så ville jeg indføre dem i løbet om dagen i stedet, så han stadig for den mængde mælk han skal have.
Jeg tænkte på om jeg kan begynde at give ham vand i flasken i stedet om natten? Tror du han vågner af sult eller fordi han søger tryghed? Det skal lige siges at han altid har sovet meget dårligt og er somme tider vågen op til 4 timer i løbet af natten. Han har været rigtig meget syg i sit korte liv. Han har haft RS virus, mellemørebetændelse og har nu også fået konstateret astmatisk bronkitis. Så der har været mange grunde til at han har sovet dårligt. Jeg har tilbragt mange mange vågne nætter med ham og gør derfor alt hvad jeg kan for at få ham til at sove.
Håber du kan finde hoved og hale i mit brev.
Mange tak
Susan
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Barselshotel
Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.
Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.
På et...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.