Svar: Skriger, når jeg lægger hende til brystet
Kære Arzu
Det er rigtigt at din datter tager for lidt på, hvis hun kun tager ca 100g på om ugen og det er derfor vigtigt at du taler med enten din læge eller din sundhedsplejerske om hvad du skal gøre og hvad grunden kan være ...
Når børn afviser brystet, så kalder man det ammestrejke. En ammestrejke kan opstå langsomt eller akut fra den ene dag til den anden. Man kan opleve ammestrejke, hvis der i familien er sket et eller andet, som giver uro og dårlig eller trykket stemning. Det kan være de lidt store ting, som dødsfald eller skilsmisser, men det kan også være en generelt dårlig stemning, hvor I skændes meget og hvor der ligesom ikke rigtig er stemning af harmoni.
Det kan også handle om at barnet er ved at få tænder, andre gange at moderen er ved at få menstruation, begge dele er dog lidt tidligt i forhold til jeres situation...
Børn kan også reagere negativt overfor brystet, hvis man som mor pludselig skifter til en anden parfume eller hvis man begynder at tage noget medicin, som giver smag til mælken.
De kan begynde at vælge brystet fra hvis de får meget sutteflaske, fordi det er meget lettere at spise af en flaske end det er at spise af et bryst.
Du skriver at du har forsøgt med flasken og det lyder som den rigtige beslutning, da din datter ikke tager nok på. Det lyder som om at hun har behov for et ...
... supplement. Du kan forsøge med en anden type modermælkserstatning for at se om det er smagen af mælk hun ikke kan lide. Du kan købe Blå Allomin 1, Nan 1, HIPP modermælkserstatning eller Babymælk fra Arla. Du kan prøve at se om et andet mærke vil smage hende bedre.
Det kan også være at hun har svært ved at finde ud af at sutte på flasken. Det kræver lidt forskellig teknik at sutte på henholdsvis flaske og bryst. Derfor hjælper det nogle gange at forsøge med en anden type sutteflaske, altså en anden flaskesut. Hvis din datter bruger sut, så prøv at finde en sutteflaske som minder om den.
Generelt skal du være forsigtig med at bruge almindelig sut, hun kan godt have sutten så meget i munden at hun ikke har lyst til at sutte på brystet ...
En anden måde at få lidt ekstra mælk i hende på er ved at give hende modermælkserstatning i munden - enten af et lille bæger eller ved at dryppe det ind i munden med en lille sprøjte. Det hjælper ofte også at få far eller en anden til at give flasken, fordi de ikke forbindes med amning ligesom dig. Du lugter af mælk og det kan godt forvirre din datter.
Men som sagt, så er det vigtigt at du kontakter din læge eller din sundhedsplejerske, som må finde ud af, hvorfor din datter har så svært ved at spise og hvad I skal gøre ved det.
Jeg håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.