Svar: Er han for lille til at sove igennem?
Kære Hannibals mor
Det lyder umiddelbart okay, at din dreng sover 6 timer i løbet af natten. Han lyder jo til at spise rigtig godt hele aftenen og tanker sig således op, netop for at kunne tage et lidt længere søvnstræk derefter og jeg går ud fra at han så, når han vågner igen efter 6 timers søvn - atter spiser rigtig godt og hyppigt?
Hvis du har indtryk af at han således spiser godt og effektivt i sine vågne perioder og netop er meget vågen og søgende dagen igennem, hvorefter han så sover et lidt længere stræk, så er det helt okay.
Du skal naturligvis holde øje med hans vægtøgning, han skal jo stadig tage på og vokse godt i længden. Gør han ikke det, så er det uhensigtsmæssigt at han sover meget længe og du kan være nød til at vække ham. Men hvis han er i stand til at få sit behov for mælk dækket i sine vågne timer, så må han altså gerne sove. Det er jo rart at få sin nattensøvn - både for dig og ...
... for ham :o)
Det lyder som om at din dreng lige nu får lidt længere tid ved brystet, det lyder således som om at han får lidt mere af den fede mælk med ud. Det giver for det første mere ro i maven, men det er også den mælk, der skal få ham til at tage på. Man kan derfor forestille sig at din nye måde at amme på, hvor du netop får ham til at spise længere tid ved et bryst, vil ændre på hans vægtøgning og gøre at han igen begynder at tage lidt på.
Viser det sig, at han stadig ikke tager helt nok på, så bliver du nød til at drøfte situationen med jeres læge og må så her også tage en snak om hvorvidt flaske alligevel viser sig nødvendigt. Men ud fra det du fortæller, så synes jeg det lyder som om at amning hos jer skal have en chance og at det netop lige nu er ved at vende, hvilket du ser fordi han begynder at sove bedre om natten ...
Håber du kan bruge dette lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.