Brev:
Vil ikke sove i sin nye seng
Hej Helen
Vores dejlige søn på 18 mdr. har sovet i sin tremmeseng på sit eget værelse siden han var 7 mdr. gammel. Det har aldrig været noget problem at putte ham. Han bliver lagt i seng, når vi kan se, at han er træt. Vi siger godnat og forlader værelset, hvorefter han selv falder i søvn i løbet af meget kort tid.
Det skal dog nævnes, at jeg for nogle uger siden begyndte at have svært ved at putte ham (hans far kan sagtens). Han græd og skreg og kunne slet ikke overskue, at jeg gik fra ham. Jeg tror han var helt vildt morsyg i den periode, men det er næsten gået over nu, og jeg kan nu de fleste gange putte ham uden de store protester.
Nu har vi så købt en fin juniorseng til ham. Der er en sengehest for, som er 3/4 af sengens længde, således at han selv kan kravle op og ned af sengen i ben-enden. Vi satte den ind på hans værelse hvor den gamle seng stod før og lod den gamle seng ...
... blive på værelset (står i forlængelse af den nye). Han vil gerne kravle op og ned af den nye seng i løbet af dagen, og sidder gerne og leger med sit legetøj i den, men da vi her til aften skulle putte ham for første gang i den nye seng, gik han helt i spåner. Han hylede og skreg, lavede flitsbue og blev ved med at kravle ud af sengen.
Jeg lagde ham stille og roligt tilbage i sengen flere gange og sagde, at han skulle sove, men han blev mere og mere ked af det. Efter ca. 1/2 times kamp gav vi op (vi havde begge prøvet at putte ham med de samme ritualer som altid). Vi lagde ham i hans gamle seng og efter et par minutters protester lykkedes det hans far at få ham til at slappe af og så sov han efter få minutter.
Hvordan vænner vi ham bedst til den nye seng?
Vi købte den nye seng for at han selv kunne stå ud af sengen om morgenen og komme ind til os.
Med venlig hilsen
Jonas´ mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.