Brev:
Mad, ammestop og søvnbehov
Hej Helen.
Jeg vil lige starte med at sige mange tak for dit seneste svar og især opskriften på havregrynsbollerne, som Christian er ret vild med.
Jeg har skåret amningen ned til 1 gang daglig, dvs at han ammes når jeg putter ham. Jeg tænker, at også denne amning skæres helt væk, når han fylder 1 år senere på måneden. Har du nogle gode råd til afvænningen, så den kan forløbe så smertefri som muligt? Og hvordan skal jeg putte ½ liter mælkeprodukt ind, når han ikke ammes længere? Det synes jeg umiddelbart er ret meget for sådan en størrelse, eller? Vi bruger sjældent mælkeprodukter i vores aftensmad.
Den seneste uge har han næsten hver nat sovet igennem... selvom jeg dårlig tør sige det højt. Det er unægtelig tiltrængt for os alle tre med en uafbrudt nattesøvn.
Det betyder, at han bliver ammet ca kl 20, sover ca 2030 til 530/6.
I løbet af dagen sover han ca 1½ time om formiddagen i vuggestuen og omkring kl 15 puttes han hjemme og sover op til 2 timer. Er det for meget søvn i løbet af dagen, når han snart er 1 år?
Han startede i vuggestue for snart 3 uger siden. Han spiser meget lidt, når han er der. Han får lidt formiddagsmad og spiser kun ½ stk ...
... levebrød med leverpostej.
Hjemme spiser han snildt 2 hele stk. Han vil helst have leverpostej og næsten alt andet ryger ud igen.
Fiskepålæg og ost kan jeg glemme. Det når slet ikke ind i munden. Jeg synes det er ret svært hvad jeg ellers kan tilbyde ham på brødet. Jeg har også prøvet med avokado, hytteost, kødpølse og kogte grøntsager, men det ryger bare ud igen. Med undtagelse af leverpostejen. Men jeg vil jo gerne give ham en varieret kost, hvilket jeg ikke synes det er nu.
Nogen gode råd? Han spiser selv og så supplerer vi med lidt på gaflen.
Aftensmaden er også noget af en udfordring. Med mindre det er kartofler og grøntsager i stykker, rører han det næsten ikke. Især tomatretter (fx lasagne) kan jeg slet ikke få i ham.
Vi er begyndt at give ham lidt grød inden sengetid, og jeg kan ikke finde ud af om det er derfor han ikke rører aftensmaden? Fordi han ved, der kommer noget lettere på bordet senere? Bør vi fjerne grøden igen?
Hvornår kan vi give ham æble- og pærebåde uden skræl? Indtil videre river jeg det fint, når det er råt.
Og hvordan med rå peberfrugter og rå grøntsager i det hele taget?
På forhånd tak for hjælpen.
Marianne :o)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Forstoppelse
Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.
Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder