Svar: At falde i søvn - 11 mdr.
Kære Mie
Det lyder ikke som om at det at falde i søvn i jeres favn, ødelægger den øvrige nattensøvn - det er rigtig godt, det ser man nemlig tit. Så hos jer lyder det som om at det handler meget om tryghed og nærhed, følelsen af at I er der, at hun ikke er alene.
Jeg tænker derfor om I har mulighed for at sidde hos hende, altså sidde sammen med hende, hvor hun ikke holdes i jeres favn, men er ved siden af jer og samtidig hvor I kan holde hende i hånden, nusse hendes fødder, kærtegne hende blidt osv. så hun stadig får jeres nærhed - men på en anden måde, fordi hun ligger ved siden af jer i stedet for at ligge i jeres favn.
Jeg går ud fra at hun ligger i tremmeseng og det er helt relevant for hendes alder at ligge i en sådan. Har I mulighed for at kunne give hende fysisk kontakt gennem tremmerne eller har I mulighed for at fjerne den ene side af tremmesengen, når I putter hende? Hvis hendes seng står i soveværelset og kunne stilles op af jeres seng, så kunne det være en mulighed netop at fjerne tremmerne på den ene side. På den måde kunne I være i jeres seng og hun i sin egen seng - og I kunne stadig ligge med jeres hænder hos hende, berolige og betrygge.
Hvis sengen står på hendes eget værelse, så må I overveje, hvordan I kan komme til at give hende fysisk tryghed og nærhed på en anden måde, når hun skal sove.
Prøv i ...
... første omgang at være i nærheden, berolige, betrygge, forsøg at kærtegne hende, holde i hånd osv. Stille og roligt kan I så være der, sidde hos hende, tale lidt med hende, synge en sang osv. Rejser hun sig ved tremmerne, så sig til hende at hun skal lægge sig ned igen - igen kys hende, vær der for hende, og få hende selv til at lægge sig ned, blive puttet osv. vel vidende at I er der, sidder hos hende, det er okay, hun kan roligt lægge sig til at sove nu.
Er hun fuldstændig ulykkelig over at være på den ene side af tremmerne og I på den anden, så kan man nogle gange lægge madrassen på gulvet. Så kan man sidde ved siden af hende, lære hende at sove på denne måde, gøre hende tryg i etaper. Når hun så er tryg ved dette, så flyttes hun op i sengen igen og man sidder så igen ved siden af hende, taler med hende osv. præcis som man plejer, hvorefter hun så føler sig mere tryg.
Når I så til et punkt, hvor jeres tilstedeværelse forvirrer hende, hvor hun ikke kan finde ro, tror I skal lege, at der er tid til underholdning osv. så kan I begynde at gå frem og tilbage. Men lige nu lyder det som om at I skal finde en løsning, hvor I er der for hende, giver hende trygheden, roen, nærheden, men samtidig lærer hende at modtage dette lidt på afstand - altså uden at være direkte i favn.
Håber mine tanker hjælper videre på vej, forsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder