Svar: Aften-putning - 7 mdr.
Kære Susan
Det lyder som om at vuggen er genkendelig, tryg og et rigtig dejligt sted for Anna at ligge. Derfor slapper hun fuldstændig af, når du putter hende der, så selvom hun måske er træt, så giver roen ved vuggen hende lyst og overskud til at pludre lidt - det er en måde at fortælle dig, at her er rigtig dejligt, her kan jeg godt lide at være ... :o)
Hun har en alder nu, hvor hun oplever rigtig meget, suger til sig at indtryk hele dagen - både mentalt og fysisk får hun rigtig mange stimuli og det kan være rigtig svært for hende at koble fra. Men netop lagt i vuggen, så finder hun roen og det giver hende lige lidt ekstra overskud til at pludre lidt og øve sin stemme, høre sig selv (det er også interessant i denne alder) og bare være - og det nyder hun. Så skal hun ikke sove :o)
I skal naturligvis medtænke om hun allerede er parat til at blive puttet kl. 19.15-19.30. Det kan sagtens være at det er lidt for tidligt for hende og at I derfor skal indstille jer på, at hun lige nu har behov for bare at ligge lidt i sin vugge om aftenen, finde roen, samle alle indtryk osv. og at hun derfor skal have lov til at få denne lille pause, komme op igen og først blive puttet lidt senere.
I skal naturligvis også medtænke, hvor meget hun sover om dagen. I skal regne med at hun med den alder hun har nu måske kun behøver sove 2 gange ...
... dagligt. Selvom hun er født før tid, så kan hun måske godt nøjes med kun to lure. Sover hun en powernap sidst på eftermiddagen eller først på aftenen, så vil hun naturligt i en periode gå senere i seng.
Med hensyn til at lege selv i løbet af dagen, så vil hun naturligt fortsat have behov for jeres hjælp. Hun vil elske at I tumler med hende, triller hende, cykler med hendes ben, går rundt med hende og lader hende kigge på verden fra jeres favn - evt. en bæresele. Hun vil naturligt godt kunne kigge på legetøj, tage ud efter det, holde det i hånden osv. men hun vil fortsat naturligt synes bedst om at I pludrer med hende, synger faktesange, danser med hende osv. Selvom hun på papiret er 7 måneder nu, så er hun stadig på mange områder som en 5 måneders baby og vil derfor have behov for jeres kontakt og stimulation på en anden måde ...
Sørg for at lægge hende på maven hver dag, da det er på maveliggende stilling at hun begynder at krybe efter legetøj og også stille og roligt får styrke i ryggen til at sidde mere selv. Jo stærkere motorisk hun bliver, jo bedre bliver hun naturligt også til at udnytte dette og dermed underholde sig selv. Læg hende evt. foran et spejl, så hun kan se sig selv, det kan gøre det sjovere at ligge på maven :o)
Jeg håber ovenstående hjælper jer lidt videre på vej, at I hermed har fået lidt ro ... :-) Rigtig god påske.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.