Annonce

Annonce

Svar: Stammen


3. april 2009

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Lene

Det er normalt at mindre børn i en periode kan stamme. At stamme betyder at barnet gentager ord eller sætninger, forlænger lyde eller bliver ved med at hænge fast på et bestemt ord. Børn kan stamme i meget forskellige grader, nogle børn har lette gentagelser, andre blokerer fuldstændig og kan slet ikke få ordene frem. Man ved ikke hvorfor børn stammer og ofte vil det være sådan, at børn der stammer gør det mere nogle dage end andre dage.

Man kan sagtens opleve at børn i 2-3 års alderen stammer i en periode, det sker især hvis barnet er meget ivrig og næsten ikke kan vente med at fortælle, hvad det har oplevet. Man taler også om 3-års stammen ...

Men hvis barnet stammer over en længere periode eller man synes barnets stammen bliver forværret - eller hvis man bare er bekymret, så vil det være en rigtig god idé at drøfte det med en talepædagog.

Der vil normalt være tilknyttet talepædagoger til daginstitutioner. Da din datter sandsynligvis nu er på vej ...


Annonce

... til at skulle starte i børnehave, så vil det være noget personalet der også er opmærksom på og du kan drøfte det med dem. De kan også fortælle dig, hvordan du kommer i kontakt med talepædagogen. Du kan dog også selv kontakte kommunen og bede om at komme til at tale med den talepædagog, som er tilknyttet den pågældende institution.

Det er altid rigtig godt at vende børns sproglige problemer med en talepædagog. De er specielt uddannet til at varetage lige netop dette område og vil derfor være rigtig gode til at give vejledning om, hvordan du skal forholde dig - om det er noget I vil se an eller om det er noget I vil handle på, og hvordan det i givet fald så er rigtigt at handle.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Man kan godt forebygge at barnets stammen udvikler sig, ved tidligt at få at vide, hvordan man forholder sig mest hensigtsmæssigt. Så jeg synes det er relevant at du lige drøfter det med en talepædagog.

Håber ovenstående hjælper jer videre på vej, fortsat held og lykke:o) Rigtig god påske.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Prævention - efter fødsel

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce