Brev:
Klynkeri hos dreng
Kære Helen
Vores søn på 2 år og 3 mdr. er et af de børn der åbenbart bare altid er syg: snot, feber og hoste (vi håber det går over til næste vinter!). Derfor er han ofte hjemme fra vuggestuen hvor han ellers trives rigtig godt, og vi kan mærke at han nyder at komme tilbage efter en sygdomsperiode. Dog bryder han sig ikke om at blive afleveret.
Her i denne vinter har det virkelig været hårdt, og med mange sygedage også hos mig, der ofte smittes også. Det giver meget fravær på arbejdet og er lidt stressende. I den seneste tid har vi oplevet, at han fra han kommer hjem fra vuggestuen (og altså også når han er rask) og til han er klar til putteritualet, piver og klynker. Han er god til at tale, kan mange ord og sætninger, men ...
... hans udtryksform er altså ofte klynkeri (også i weekenderne, hvor det kan være helt fra morgenstunden af). Det er til at blive sindssyg af, når man selv er træt og uden overskud.
Det er jo fristende at ”gøre nar af ham” eller sige at det kun er små babyer der piver, men det synes jeg ikke er den rette måde. Det kan være alle situationer også ”positive”, dvs. hvis han beder om mere vand, så lyder han som om han er ved at dø mens han piver ”vaaaand, vaaand”. Jeg prøver at sige til ham stille og roligt at han godt kan tale helt normalt og at han gerne må få mere vand. At han er en stor dreng og at han skal bede om mor hjælp i stedet for at klynke. Men det virker altså ikke rigtig…
Hvad kan vi gøre for at tackle disse situationer?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...