Svar: Amning og putteklud
Kære Frederiks mor
Det lyder rigtig fint, det du fortæller omkring amning. Du kan roligt fortsætte som nu og så lade Frederik selv regulere sit behov stille og roligt, som han også er begyndt på. Det vil sige - præcis som du skriver - at nogle gange er han efter en lur rigtigt sulten og så har han behov for at få fra begge bryster i en amning og det må han gerne. Fuldstændig ligesom han også nogle gange vil have behov for at die meget kortvarigt, simpelthen fordi det slukker tørsten og det er den vandholdige mælk han har behov for.
Det gør heller ikke spor at han nogle gange ammes fra den ene side og herefter ikke viser behov for yderligere, at der går et par timer inden han så har brug for amning igen inden putning. Det er fint at være fleksibel og tro på at han godt kan styre det. Det du skal medtænke er at han får sine 6 hovedmåltider, hvor han spiser rigtig godt og effektivt og få 'den federe' mælk med ud, netop for at give lidt ro i maven.
Jeg er stor fortaler for ...
... sutteklud netop fordi det giver lidt nærhed og tryghed og minder lidt om det at ligge ved brystet. For mange børn er netop det at have kluden ved ansigtet medvirkende til at de kan lukke af for verden og falde i søvn.
Der er naturligvis altid en risiko for at barnet ikke kan få luft, hvis kluden er meget tæt og ligger meget tæt ved ansigtet eller ligger over ansigtet og derfor skal man naturligvis lige overveje, hvordan kluden bruges og sikre sig, at barnet har frie luftveje. Hvis barnet har brug for kluden meget tæt ved næse og mund for at falde i søvn, så må det være sådan, men når barnet så sover, så vil det være hensigtsmæssigt, at man lige flytter lidt på kluden, så man sikrer sig at barnet kan få luft.
Generelt gælder at børn ikke skal sove uden opsyn. Det er ikke nok at tro på en babyalarm, man bør lige kigge til barnet en gang imellem, se på barnets farver og lige sikre sig at alt er som det skal være.
Håber dette er svar nok på dit spørgsmål, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.