Brev:
Adfærd og opdragelse
Kære Helen,
Så er det tiden for et råd igen.
Vores søn bliver snart 1½ år og han er en glad og meget livlig dreng (enebarn). Han har i de sidste 2 måneder været hårdt ramt af sygdom, men nu skal han snart have dræn i ørene, så håber vi det bliver bedre. Det har gjort at vi på mange måder har ”båret over” med mange ting i hverdagen, da han enten har haft feber eller har været i bedring. Desuden har han i næsten ½ år været hos forskellige gæstedagplejere, da hans egen faste dagplejemor har været sygemeldt.
Mit spørgsmål går på hvad man kan forvente af en dreng på 18 mdr. angående leg – kan han lege med eller ved siden af andre, hvor meget er de i stand til at koncentrere sig/ fordybe sig i sin egen leg, får de generelt en alder hvor de smider med alt (det gør han) og hvordan kan man forvente at balancen mellem voksenkontakt og leg på egen hånd skal være?
Vores søn har altid været meget urolig forstået på den måde, at han har svært ved at lege selv og svært ved at finde på noget selv. Desuden har han altid haft det sådan, at hvis noget i legen var bare lidt for svært, så mister han lyn hurtigt tålmodigheden og smider med tingene i stedet for, fx har han nogle store klodser vi sætter ham i gang med at stable. De ryger ud til alle sider så snart der er noget der ikke lykkes. Han har heller aldrig kunne sidde og lytte når vi læste bog for ham, selv om vi ofte prøver.
Generelt er han ikke ret ...
... tålmodig, hverken i leg, til måltiderne, sammen med andre mv.
Hvordan kan vi udfordre ham på det område? Kan det været fordi han i de sidste par måneder har været syg og blevet passet mange forskellige steder sammen med mange forskellige børn, at han er forvirret og stresset og derfor har svært ved at fordybe sig?
Vi må som forældre også påtage os noget af skylden, da vi altid har båret meget rundt på ham, aktiveret ham og leget med ham i stedet for at opdrage ham til at kunne lege selv. Det er vi nu blevet meget mere bevidste om og vil gerne råde bod på dette ved at tage fat om problemet. Kan du i den forbindelse give nogle gode råd? Vi vil nødig ende som alt for servicerende forældre med et dirigerende barn som ikke er til at holde ud at været sammen med for andre - er det for sent at rette skuden op?
Sidste spørgsmål går lidt på en situation vi har fået forklaret af dagplejeren. Vores søn og nogle af de andre jævnaldrene drenge er ofte oppe at toppes om det samme legetøj, selv om der er masser at vælge imellem. De vil lege med det samme og står så bare og holder fast på legetøjet, selv om de bare kan tage noget andet. Det er lidt en magtkamp tænker jeg, hvad tænker du – og er det typisk for drenge der har svært ved at falde til ro at de reagerer sådan?
Glæder mig til at høre din mening, da vi gerne vil hjælpe ham med at finde mere ro og hvile i sig selv.
Tak for en god brevkasse
Venlig hilsen
KB
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Regntøj
Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.
Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.
Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!