Annonce

Annonce

Brev:

Skæv nakke og stædig baby


5. marts 2009

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Skæv nakke og stædig baby

Hej Helen,

Først tak for en inspirerende og kompetent hjemmeside!

Vi er den lykkelige "ejer" af en lille rund og glad dreng på 3 mdr. Desværre er han ikke så rund i hovedet mere da han er begyndt at få en tendens til fladhed i toppen af hans venstre side. Hans ynglingsside! Det er som om at selvom han ligger helt ude til venstre bliver han klemt deroppe alligevel med en sjov trekantet facon til følge når han betragtes i profil.

Min mand og jeg er derfor begyndt kun at lejre hans hoved til højre såvel nat som dag. Og det er noget nær en umulighed!
Jeg har flittigt læst dine svar vedr. lignende problemstillinger, men jeg behøver et mere specifikt svar tror jeg. Så mit spørgsmål går på - hvordan får vi det lille væsen til at blive med hovedet til højre?

Han har ”lidt” temperament og måske en stærk nakke for hver gang vi forsigtigt drejer hovedet holder han igen og bliver højrød i hovedet med mindre han er i meget dyb søvn.

Lykkes det os at vende går der lige præcis et par minutter så suser hovedet tilbage til den for ham bedste side. Vende igen og forfra. Jeg har taget mig selv i at ligge og stirre på ham hele natten for at kunne slå til når han drejer hovedet. Det resulterer i manglende søvn hvilket jo heller ikke er optimalt.

Jeg har også prøvet med risposen om dagen – den får han bare møffet væk for derefter at blive irriteret over at den ligger der foran næsen.

Har også hængt alverdens ting og sager op til højre for ham både i vuggen, ved puslepladsen og i kravlegården. Han kommer derudover om på maven så meget som han orker når han er vågen. Han kan ligge der 5-10 min. af gangen, så bliver han irriteret. Vi holder pause og om på maven igen. Vi ligger ham også i sideleje (med håndklæder og den der berømte ...


Annonce

... rispose i klemme) mens han ser på sagerne i kravegården (det morer ham heller ikke så længe), han hygger på maven på vores bryst eller vi bærer ham ”lodret” med hans arme hvilende på vores skuldre. Flasken får han kun på vores venstre arm så hans venstre side ikke bliver trykket. Han vil ikke bæres med maven liggende på vores arm, der bliver han hurtigt utilfreds – også.

Men ellers synes vi at vi gør alt hvad vi kan for at undgå tryk på den venstre side. Der er bare det med at vi ikke særlig længe af gangen kan få ham til at ligge på den ”gode” side.

Det skal lige nævnes at vi har været ved lægen med ham for at få checket hans mobilitet i begge sider, men hun sendte ham blot til fysioterapeut. Der starter vi i næste uge.
Han kan jo godt komme ud til højre. Det lader til at han er blot mest glad for at ligge til venstre og se til venstre når han er på arm. Det er jo så der vi prøver at få ham den anden vej under protest fra ham og med manglende søvn fra vores side. Det virker altså ikke til at han har fysiske skavanker der giver smerter af en art måske trænger han blot til at være smidigere og ændre vaner?

Vi hører jo også så meget om hvor godt det er at de får lov og ligge på ryggen og daske til ting og sager, gribe og lære ”midterlinien” at kende. Men der ligger han jo pladask på nakken og især jeg som mor har meget svært ved at ligge ham i den position da jeg ikke har lyst til at han bliver flad der også! Kan det ikke skade hans udvikling at vi ikke gør så meget ud af det?

Og al den liggen til højre kan det så ikke ende med at han bliver trykket i den side også?

Vores sundhedsplejerske siger at der ikke er så meget vi kan gøre ved det. Kan det virkelig passe?

På forhånd tak for svar.

Bedste hilsner

Helena

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning - gravid

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...

Læs mere i Babylex

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce