Svar: Vuggestuestart - 21 mdr.
Kære R
Hvor dejligt at høre at din datter trives i den nye vuggestue og at I har fundet et mindre og mere roligt sted for hende at være :o)
Det er helt naturligt at din datter reagerer med urolig søvn om natten. Alt hvad hun oplever skal bearbejdes i drømme og da hun samtidig har den alder hun har, så er hun generelt mere og mere bevist om de farer verden giver. At være i vuggestue er ikke bare lutter lagkage, det er sjovt, spændende og udfordrende, men det er også svært nogle gange. Det er svært at være væk hjemmefra i mange timer, det er svært at vente på at det bliver ens tur, det er svært at møde modstand fra de andre børn osv.
Så det hele spiller ind, alder, udvikling, start i institution. Det er helt naturligt at I oplever hun reagerer med urolig søvn. Ofte reagerer barnet også ved at være mere pylret, træt, omklamrende hjemme. Hun kan i denne periode pludselig virke mere morsyg, vil ...
... ikke puttes i sengen om aftenen uden at du sidder hos hende, vil ikke have du går på toilettet, ud i køkkenet eller lignende - hun vil helst kunne se dig hele tiden.
Det er forskelligt hvor længe børn har det sådan, det kan sagtens tage nogle uger og hos nogle børn faktisk også et par måneder inden de 'bliver sig selv' igen :o) Du ved også fra dig selv, at det tager lang til at starte i nyt arbejde, det tager tid at finde ud af rutinerne, lære kollegerne at kende osv. og du kan spørge dig frem, når og hvis du er i tvivl. Det kan din datter ikke - hun må ligesom følge med og det kræver rigtig mange ressourcer.
Hjemme er tingene trygge og som de plejer at være, her kan hun reagere, her kan hun slappe af og når kroppen falder til ro, kommer ned i gear, så kommer følelserne ofte også frem. Derfor reagerer hun hjemme og det du oplever er således helt normalt :o)
Fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.