Brev:
Mad, mælk
Hej Helen
Så har Freya rundet et år og det går heldigvis bedre i vuggestuen. Nu vil hun både sove og spise derovre og begynder så småt at være glad for pædagogerne. Hun er også begyndt at gå rundt helt uden støtte.
Lige et par spørgsmål - primært om mad.
1. Vi er nede på en flaske mme inden sengetid, som er en fast del af putteritualet. Vi er ikke klar til at tage den væk endnu - skal vi erstatte mme med rigtig mælk?
2. Det varierer i det hele taget, hvor meget mælk hun gider drikke. Nogle dage vil hun gerne have et glas (lun) mælk, når hun vågner. Andre dage nægter hun, men vil nogle gange gerne have vand. Det samme mønster i vuggestuen.
Hvor højt skal vi gå op i at hun får en bestemt mængde?
3. Vi har fundet ud af, at hun godt kan lide en portion frugtgrød med mælk efter aftensmaden. Selv om hun egentlig er færdig med den varme mad, er der plads til mere. Er det en dårlig ide, at gøre det til en fast ...
... vane? Det virker som om hun sover godt ovenpå det - og så får hun jo noget mælk.
4. Det varierer stadig om hun sover igennem. Vågner hun om natten, skal der næsten altid en flaske mme til for at hun falder i søvn igen. Det går ikke ud over appetitten. Skal vi bare tage det roligt og acceptere at hun får lidt ekstra mme en gang i mellem?
Det skal lige siges, at Freya bestemt ikke kæmper med for høj vægt. Hun vejede 3,8 kg ved fødslen og har taget meget langsomt på. Primo januar vejede hun 8,6 kg. Efter en sygdomsperiode i.f.m. vuggestuestart tabte hun sig meget. P.t. har hun stor appetit og har fået sul på kroppen igen (kinder, lår og mave især).
Mange hilsner fra
Freyas mor
PS - tak for tippet om vanterne (sutter på tommeltot). Vi prøvede det aldrig af, da vi fandt en dragt med lange ærmer - og i vuggestuen sover hun i en form for sovepose med ærmer, hvor de lister tommeltotten ud, inden de lægger hende ud.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Fiskeolie og børn
Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.
Det er vigtigt at variere...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.