Annonce

Annonce

Svar: Tiden nærmer sig


22. februar 2009

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Nal

Dejligt at det nu er lige oppe over, ventetiden er lang og jeg kan godt forstå hvis du efterhånden er lidt utålmodig :o)

Størrelsen på ens bryster har ikke noget at sige i forhold til hvorvidt man kan danne mælk eller ej. Hvis du har haft brystspændinger i graviditeten og du kan se at dine bryster har ændret sig, så vil du have gode muligheder for at kunne amme.

Amning afhænger dog af flere ting. Det har f.eks. noget at sige, hvordan fødslen forløber, om barnet bliver lagt hud mod hud hos sin mor og om barnet selv får lov til at finde brystet, når det begynder at søge - eller om mor og barn bliver adskilt og tingene ikke går helt ligesom man regner med. Det betyder dog ikke at man ikke vil kunne amme, det betyder bare at der måske skal lige mere tid til at få det til at fungere og at man har brug for lidt mere hjælp og støtte.

Hvis du gerne vil amme, så bed om hjælp, råd og vejledning. Du kan ikke spørge for meget og der findes ikke dumme spørgsmål. Går det hele som man regner med, så vil dit barn blive lagt til brystet allerede på fødegangen og du vil blive støttet i amning på barselsgangen - det er en stor del af deres arbejde:o)

I ugerne op til terminen vil kroppen ...


Annonce

... naturligt indstille sig på fødslen. Du kan opleve flere forskellige tegn på, at fødslen nærmer sig. Du får flere plukkeveer og dit barns hoved vil indstille sig i bækkenet og det er her, at mange føler at 'maven synker'. Hvis man er førstegangsfødende vil barnets hoved ofte stille sig fast i bækkenet op til 3 uger før termin (og kan således godt gøre det senere), hvis man har født før, så vil barnets hoved ofte stille sig fast tæt på fødslen eller under selve fødslen.

I slutningen af graviditeten kan livmodermunden åbne sig lidt, og slimproppen kan løsne sig og glide ud. Den kommer ofte som en lidt længere gelelignende streng eller som en prop. Den virker ofte lidt sej i det, kan være gullig og er ofte også blandet med lidt brunligt eller lyst blodigt udflåd. Slimproppen kan komme ud flere uger før fødslen, men kan også komme til sidst og jeg mener bestemt at der godt kan komme lidt af gangen - det hele behøver ikke komme på en gang, det må du dog ikke hænge mig op på - jeg er jo ikke jordemoder ;o)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

2800g i uge 37 lyder lige efter bogen og fuldstændig gennemsnitligt. Ingen grund til bekymring her :o)

Rigtig meget held og lykke med den forestående fødsel, jeg glæder mig til at høre om den lille ny :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske baby

Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce