Svar: Erstatning og maveproblemer
Kære Severina
De børnelæger som jeg har talt med siger, at laktulose er langt at foretrække, når små børn har maveproblemer.
Men i jeres tilfælde skal man naturligvis vurdere, hvorvidt det er nødvendigt, når afføringen ikke er hård eller knoldet.
Man siger normalt at børn der får fuld erstatning bør have afføring en gang i døgnet, men som jeg læser dit brev, får din søn fortsat modermælk og derfor kan det godt være normalt at der kun kommer afføring hver anden dag.
Nogle børn kan godt ligge og presse og skære grimasser uden at de har ondt, hvilket er helt naturligt. Hvis du mener at din søn ...
... har smerter, så synes jeg at laktulosen er en god idé. Ellers kan du forsøge med lidt mavemassage og cykle lidt med hans ben, for at sætte gang i maven. Et lidt varmt omslag på maven hjælper også og hos nogle børn hjælper det at få lidt kamillete (en tsk sukker til 100 ml).
Da der ikke er nogen næring i kamillete skal man dog altid begrænse indtaget af dette, men hvis din søn er stor og stærk og tager godt på, så sker der ikke noget ved at du prøver med lidt te. Tager han derimod begrænset på, så er det vigtigere at du giver ham rigtig mælk, så han får noget næring.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.