Brev:
Ernæring og amning
Hej Helen
Jeg har en søn, Noah, på 9 1/2 mdr. For 2 måneders tid siden havde han dårlig mave i 14 dage og tabte sig noget. Siden da har han været inde i en længere dårlig periode mht. at spise og her har han også tabt sig igen.
Det har handlet om grøden og lukken mund når vi skulle spise. Og den onde cirkel er ikke blevet værre af at jeg forgæves har prøvet at aflede...mv. har gjort de ting man ikke skulle gøre.
Efter at jeg har været inde og læse lignende ex. omkr. spisesituationer kan jeg forstå at det er et udtryk for øget selvstændighed og vilje til at ville spise selv. Dette har jeg foruden til frokost også prøvet at føre ud i praksis både til formiddagsmad, eftermiddagsmad og aftensmad.
Han er nu efter kun få dage inde i en meget bedre periode mht at spise - vil gerne spise selv og spiser mere - men han vil dog stadig ikke have havregrøden - hverken hjemlavet eller købt. Dog kan jeg igen give ham lidt skemad - yoghurt og frugtgrød med mælk - ved at fange hans opmærksom og bruge stemme og mimik som jeg har læst - det kunne jeg ikke tidligere.
Er det rigtigt at blive ved med at tilbyde ham ...
... den om morgenen og håbe på at han på et tidspunkt vil tage den eller skal jeg give ham youghurt i stedet for som han godt kan lide?
Han er heller ikke vild med at jeg supplerer med skemad hverken til frokost (grøntsagsmos) eller aften (moset skemad) - er det i orden? Får han så nok at spise i hans alder?
Er det ok at han får større stykker mad fx. kartofler, kød, grøntsager...eller skal det være mindre stykker i hans alder?
Hvad med gaffel? Kan den være en hjælp og hvordan gør man?
Skal jeg tilbyde ham mme eller /og sødmælk?
Spørgsmål vedr. amning:
Jeg ammer ved sengetid, tidlig morgen kl.4-5 og kl. ca 6.30. Vil det være en idé at udskifte min morgen amning kl 6.30 med en sen kl. 23.00? Er det ok at amme 3 gange når han er 9 mdr eller er det for meget?
Når han bliver 10 mdr er det så tid til at droppe en mere? Og hvilken vil du foreslå?
Og hvilken ammestop metode vil du anbefale man bruger? Jeg mener der er to: Den man kalder skrigemetoden og den hvor man trækker brystet væk? Kan du uddybe begge lidt nærmere?
På forhånd tak og ikke mindst tak for en god brevkasse.
Venlig hilsen
Joan
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Undertøj til børn
Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det kan være en stor fordel, så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås, at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.
I efterårs- og vintermånederne, kan det dog være en fordel at vælge undertøj af uld. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft. Det gør, at uld isolerer rigtig godt, og det hjælper derfor barnet med at holde varmen, når det f.eks. sparker dynen af om natten. Uld kan...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.