Brev:
Kvalme og medicin
Hej Helen.
Jeg er i den lykkelige situation, at jeg er nu er 11 uger henne i min graviditet. Det har været noget af den mest vidunderlige nyhed både for min kæreste og jeg, at vi skal være forældre.
1. De første par måneder har jeg dog været plaget af svær kvalme. Har forsøgt at holde mig fra medicin indtil nu, hvor jeg har sørget for at bruge akupressur armbånd, drukket ingefær the samt mynte the, spist mange små måltider samt appelsiner med mere for at dulme kvalmen. Dette lykkedes mig dog også i den første måned, hvorefter kvalmen blev tiltagende og til sidst begyndte vægten også at dale grundet madlede.
Af denne årsag kontaktede jeg lægen for et par dage siden, som har udskrevet primperan til mig. Jeg må tage i alt 10mg primperan, 1 tablet 3 gange dagligt. Dette har haft en rigtig god effekt på mig og jeg har haft det utrolig dejligt. Ved kontakten med lægen spurgte jeg ind til om primperan kunne have en skadelig effekt for fosteret, ...
... hvilket jeg blev oplyst ikke kunne ske.
Jeg har dog efterfølgende læst på internettet, at det ikke anbefales at gravide bruger primperan i 1 trimester, hvorfor jeg bliver lidt nervøs.
Vil derfor gerne høre ind til om du kan fortælle mig nærmere om primperan kan have en skadelig effekt eller ej.
2. I forbindelse med kvalmen, har jeg på det sidste også oplevet generende diarre. Dette har indtil nu varet en uges tid, men har dog været i bedring af og til. Normalt lider jeg meget af en irriteret tarm, hvorfor jeg ofte oplever at have diarre.
Jeg forsøger derfor at tilpasse min kost hertil, hvor jeg dagligt starter dagen med en portion havregrød. I løbet af dagen spiser jeg mindre måltider af 6 gange og forsøger at holde mig godt varm hele tiden. I forbindelse med graviditeten, tænker jeg dog om diarreen kan have en negativ effekt, hvorfor jeg gerne vil høre dig om du ku have nogle råd til min daglige kost for at jeg kan få minimeret dette problem.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.