Brev:
Ondt i maven, bange for ting som ikke er der og ny seng
Hej Helen.
Update, det går igen godt med aftensmaden og pludselig har hun også lyst til at smage på alt muligt igen:-) Ikke at hun altid kan lide det, men hun smager. Og får så også ros for at smage.
Men der er tilkommet et andet lille problem, eller bekymring.
Hun siger ofte at hun har ondt i maven... ofte i forbindelse med måltider. I starten tænkte jeg bare at det var fordi hun var blevet hundesulten og så fik ondt når hun begyndte at spise. Og det er ofte kun en gang hun siger det. Men det har stået på i et par måneder. Der er intet bemærkelsesværdigt ved hendes afføring eller appetit. Og der er ingen sammenhæng med hvad hun spiser. Er det noget vi skal reagere på eller bare se tiden an? Hun virker på den måde ikke smertepåvirket og leger bare videre efter måltiderne.
En anden ting er at hun et par gange er begyndt at græde voldsomt, lidt angstpræget, når hun f.eks. selv går i soveværelset efter nogle ting hun har ...
... glemt. Hun kommer grædende ud og siger at der er nogen derinde, hvilket der selvfølgelig ikke er. Jeg har læst et af dine andre svar omkring børn i samme alder, der også kan være bange for forskellige ting. Jeg trøster hende selvfølgelig, og tager hende i hånden og kigger efter, viser at der ikke er nogen,og fortæller at vi nok skal passe godt på hende. Er det helt normalt at være bange for nogen der ikke er der? Det skal siges at man godt kan høre overboen og naboen gå rundt eller hvis de snakker højt. Måske det er dem hun hører?
Hvornår er det ok at skifte seng? Hun ligger stadig i tremmeseng, men vi havde tænkt at skifte hendes seng, når hun får en lillesøster til april. Hun ønsker sig en høj seng som hos mormor, men er det sikkert at putte en knap 3 årig i en høj seng? Hun kravler sikkert op og ned at sengen hos mormor (sover ikke i den, men i weekend seng), men jeg tænker om hun kan finde på at kravle om natten?
Venlig Hilsen Trine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.