Brev:
Ondt i maven, bange for ting som ikke er der og ny seng
Hej Helen.
Update, det går igen godt med aftensmaden og pludselig har hun også lyst til at smage på alt muligt igen:-) Ikke at hun altid kan lide det, men hun smager. Og får så også ros for at smage.
Men der er tilkommet et andet lille problem, eller bekymring.
Hun siger ofte at hun har ondt i maven... ofte i forbindelse med måltider. I starten tænkte jeg bare at det var fordi hun var blevet hundesulten og så fik ondt når hun begyndte at spise. Og det er ofte kun en gang hun siger det. Men det har stået på i et par måneder. Der er intet bemærkelsesværdigt ved hendes afføring eller appetit. Og der er ingen sammenhæng med hvad hun spiser. Er det noget vi skal reagere på eller bare se tiden an? Hun virker på den måde ikke smertepåvirket og leger bare videre efter måltiderne.
En anden ting er at hun et par gange er begyndt at græde voldsomt, lidt angstpræget, når hun f.eks. selv går i soveværelset efter nogle ting hun har ...
... glemt. Hun kommer grædende ud og siger at der er nogen derinde, hvilket der selvfølgelig ikke er. Jeg har læst et af dine andre svar omkring børn i samme alder, der også kan være bange for forskellige ting. Jeg trøster hende selvfølgelig, og tager hende i hånden og kigger efter, viser at der ikke er nogen,og fortæller at vi nok skal passe godt på hende. Er det helt normalt at være bange for nogen der ikke er der? Det skal siges at man godt kan høre overboen og naboen gå rundt eller hvis de snakker højt. Måske det er dem hun hører?
Hvornår er det ok at skifte seng? Hun ligger stadig i tremmeseng, men vi havde tænkt at skifte hendes seng, når hun får en lillesøster til april. Hun ønsker sig en høj seng som hos mormor, men er det sikkert at putte en knap 3 årig i en høj seng? Hun kravler sikkert op og ned at sengen hos mormor (sover ikke i den, men i weekend seng), men jeg tænker om hun kan finde på at kravle om natten?
Venlig Hilsen Trine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
Viden om børn:
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.