Brev:
Vil ikke sove om natten - 11 mdr.
Hej Helen.
Vores datter er nu 11 mdr. og hun vil ikke sove om natten, hun har haft en periode hvor jeg kun var derinde ca 2 gange. Lidt forskellig om hun skulle ammes. Så kom der en periode hvor hun vågende tit og ville ammes, nu er jeg så begyndt på arbejde og hun vågner ca. 10 og mindst de af 5 gange skal hun have bryst til at falde i søvn igen.
Førhen kunne hun sove et par timer om formiddagen og igen over middag, men så sagde folk til mig du skal vække hende når hun har sovet en time om formiddagen, og så skal hun sove så længe hun kan om middagen, men syntes ikke det er blevet bedre måske værre - før var det jo 2 gange. Ved ikke om det ville have vendt alligevel..
Nu er jeg begyndt og arbejde og det er smadder hårdt at skulle op så mange gange..
Mit spørgsmål er:
Skal hun vækkes når hun har sovet 1 time om ...
... morgen eller skal den have hvad hun kan trække og så lade hende sove igen over middag alt hvad hun kan trække..
Hvordan fravender jeg hende bryst.. nu blive meget ked af det hvis hun ikke får det og køre sig selv op..er hun mon sulten.. det ikke er hver gang hun græder hun vil have bryst..
og hvordan kommer far på banen.. hun græder og græder når far kommer ind og trøster hende og det bliver bare værre og værre jo længere tid han er der.. hun hoster helt af det.. skal man bare lade stå til i nogle dage..
Jeg er modstander af at hun skal græde sig i søvn, hvad er din mening om det..
håber du kan hjælpe da det er vildt hårdt både at putte hende hvilken kan tage en halv til hel time (er dog meget bedre for tiden..), tage hende helt om natten og så ordne hende helt om morgen inden man skal på arbejde..
Den meget trætte mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.