Svar: Vil ikke tage flaske fra far
Hej med dig
Hvor er det dejligt at høre, at du har en rigtig god læge og at du nu får den hjælp du har behov for. Super!
Det er en balance hvorvidt jeres datter skal presses til flasken og far skal give den eller om man ikke i stedet, skulle prøve at få mælk i hende på anden vis. Jeg synes det er vigtigt at prioritere at du får din medicin og får hvilet dig og at far derfor er den, der skal tage over, når lillepigen vågner uden for nummer. Det vigtigste her må være at hun får stillet sin sult/tørst og derfor tænker jeg, at hvis hun ikke vil tage imod flasken, så kunne far måske få hende til at drikke af et lille bæger, et snapseglas eller lignende. Eller han kan dryppe mælk i mundvigene på hende med en sprøjte.
Prøv at købe et par 10ml sprøjter på apoteket, træk lidt modermælkserstatning op eller udmalket modermælk og dryp så lidt mælk i munden på hende. Med den alder hun har, vil hun højst sandsynligt kunne suge stemplet i bund i løbet af få sekunder, når hun først har fundet ud af teknikken og 5 sprøjter - så er de første 50ml hjemme.
En anden mulighed er at du malker ...
... ud i løbet af dagen og bruger din udmalkede mælk i flasken. Det kan gøre at din datter accepterer flasken fordi mælken og smagen er din mælk jo er noget hun kender og foretrækker. Modermælkserstatning smager ikke så godt ... Man kan også nogle gange søde mme for at få det til at smage lidt bedre, man kan komme 1 tsk sukker i 100ml mme for at se om hun så vil tage imod.
Når far giver flasken, så kan han også prøve at lægge sig med jeres datter, så de f.eks. ligger sammen på jeres seng f.eks. Det vil her være en god idé at elevere hende lidt, ved f.eks. at lægge hende lidt skråt på en sammenrullet dyne. Hun er for lille til en hovedpude, men det er godt at hun ikke ligger helt fladt når hun får flaske.
Far kan også prøve at tilbyde hende flasken i tremmesengen eller på puslebordet eller imens hun ligger under sit aktivitetsstativ og tænker på noget andet ... Netop det at være i favn forbinder hun jo højst sandsynligt med amning, så det kan være en god idé at finde ny måde at give flasken på.
Jeg håber at I alle 3 hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.