Brev:
Mavekneb og taber sutten
Kære Helen
Vores datter på snart fire måneder bruger sut, og den er hun glad for, når hun skal sove. Ellers bruger hun den ikke - og det er heller ikke meningen. Men på det seneste (en uges tid) er hun begyndt at sove ret uroligt - ved ikke hvorfor, men det er som om maven igen er begyndt at gøre knuder, ligesom da hun var helt spæd. Hun kaster sig rundt, prutter og piver. Vågner tit lidt op med et hyl og falder så i søvn igen.
Er der ændringer i hendes fordøjelse i denne alder eller andet, der kan være årsagen til dette? Det lader til at være uafhængigt af, hvad jeg spiser. Hendes afføring er svingende i, hvordan den kommer. I går f.eks. intet, i dag fire gange... Svinger fra grønt og meget vandigt til lidt tykkere. Men som oftes med grønlig farve. Det startede efter at hun havde været i ...
... svømmehallen - måske har hun "slugt noget"?
Den anden ting, jeg vil høre dig om er det her med at tabe sutten om natten. Sutter er jo smarte, men det smarte forsvinder, når man 15 gange hver nat skal stoppe sutten i munden på hende! Jeg kender alle de der tricks med at lægge en stofble foran, igennem sutten etc. Men... hun vender og drejer sig, så det virker ikke ret længe ad gangen. Kan man på nogen måde vænne hende til at sove uden sutten, tror du? Altså at hun kan falde i søvn med den, men man giver hende den ikke om natten (man må jo så nok opfinde andre midler i en periode) Eller er det for avanceret og for sent nu?
Orker bare ikke tre-fire år med "sutten ind i munden"-kaos hver eneste nat. Så er det måske bedre at tage den fra hende igen?? Kan man det...?
Godt nytår og mange hilsner
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.