Annonce

Annonce

Svar: Jobstart med kursus


3. januar 2009

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Rikke

I sidste ende er det kun dig der kan mærke, hvad det rigtige er at gøre .. det kan ingen andre fortælle dig og det er utroligt vigtigt at du mærker efter og er ærlig overfor dig selv omkring hvad du gerne vil, kun ved at træffe et ærligt valg, kan du have det godt med det fremover.

Det er sådan at børn har flere tilknytningspersoner og man skelner mellem det der hedder primære og det der hedder sekundære tilknytningspersoner. Det er helt essentielt for barnets udvikling at det har tilknytning til vigtige voksne. Børn vil knytte sig særligt til en person, som så vil være den person som vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt kan stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Det er den eller de primære tilknytningspersoner og barnet kan godt have flere primære tilknytningspersoner - oftest mor og far.

Barnet har også sekundære tilknytningspersoner, som det vil gå til, når den/de primære tilknytningspersoner ikke er til stede. Det kan f.eks. være en au-pair, en bedsteforælder, en dagplejemor, en pædagog i vuggestuen osv.

Det at I er to forældre omkring din lille dreng og at Matti passes af jer begge to, betyder at han har en helt naturlig og tryg ...


Annonce

... tilknytning til jer begge. I fungerer begge som primære omsorgspersoner for ham og han føler sig fuldstændig tryg ved jer begge. Derfor kan du også godt tage væk fra ham og lade far passe og tage over uden at det på nogen måde skader ham.

Det betyder ikke at han ikke vil savne dig og at han ikke vil kunne forstå, hvor du pludselig er henne. Han kan derfor godt være ked af det, virke lidt pylret og søgende efter dig uden at kunne sætte ord på, at det er sådan han har det, men han vil naturligt kunne beroliges og finde trøst hos sin far, som han jo kender og er rigtig glad for.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det ændrer dog ikke på hvordan du har det og en ting er hvad man kan tænke i sit hoved og hvad man føler i sit hjerte. Det kan sagtens være to vidt forskellige ting. Hvis du har det rigtig skidt med at tage af sted og savnet er for stort at bære, så må du være ærlig omkring det og så må du prioritere anderledes og så have det godt med det.

Men hvis du inderst i dit hjerte føler at det er dejligt at komme ud, opleve noget andet, blive inspireret og fyldt op med alt muligt andet end Matti og hvis du føler at han har det super med far, så træffer du det valg og så skal du have det godt med det.

Rigtig meget held og lykke med det valg du nu end måtte træffe :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex

Udslæt - hos børn

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce