Brev:
Vågner tidligt - 2 år
Kære Helen
Vores datter bliver 2 år om et par dage og er en sund, frisk, livlig og glad pige.
Hun sover til middag mellem 1½ og 2 timer, vi putter hende ca 19.30, hvor hun er træt og vil sove. Jeg sidder hos hende til hun sover, efter at have sunget lidt for hende, det tager mellem 15 og 30 minutter. Det fungerer fint.
Hun vågner så som regel midt på natten, det kan svinge mellem kl 12 og 4. For at gøre det nemmere for os selv, tager vi hende ind til os, hvor hun med det samme sover videre. Vi snakker om, at prøve at få hende til at sove videre i sin egen seng (stadig tremmeseng), men nu er hun lige begyndt i ny vuggestue, og derfor synses jeg ikke tiden er moden lige nu. Desuden synes vi det er ret hyggeligt at hun sover hos os, og vi har vænnet os til det, ...
... selvom hun indimellem mosler en del rundt.
Problemet er, at hun vågner ret konstant mellem 5 og 5.30 om morgenen, og kan umuligt overtales til at sove videre. Hun har aldrig været nogen syvsover, men har dog sovet til 6-6.30 i weekenderne. Hun begyndte at vågen tidligt allerede før hun begyndte i den nye vuggestue, så det hænger ikke sammen med det.
Vi spiser ret sent, ca 18.30 og hun spiser godt, så jeg tror ikke hun er sulten.
Jeg synes faktisk tit hun sidder og gaber om formiddagen, så jeg tror egentlig hun ville have godt af at sove lidt længere.
Er der noget vi kan gøre for at få hende til at sove lidt længere, eller må vi regne med, at hun bare ikke har et større søvnbehov lige nu? - Og hvornår begynder hun at sove lidt længere igen?
Mange hilsener
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.