Brev:
Vil ikke spise aftensmad og temperament
Hej Helen.
Tak for gode råd for nogle måneder siden i forhold til min søns dårlige mave. Efter 2½ mdr med nogle kostændringer og et skift til en rigtig dejlig dagplejemor samt lidt zoneterapi blev hans mave meget bedre.
Han er nu 2 år og 4 mdr og har i den sidste mdr's tid ikke ville spise aftensmad. Og vi kan ikke rigtig mærke om det er fordi han ikke vil eller fordi han ikke er sulten. Vi serverer mad han tidligere har kunne lide så det kan ikke være fordi han er kræsen. Men han vil bare ikke have en eneste bid ned. Vi ved ikke hvad vi skal gøre. Han spiser en masse til morgen og frokost, så han får da noget. Skal vi bare acceptere det eller skal vi være lidt mere hårde og prøve at opdage? Det virker ikke til at han vågner tidligere... Han vil gerne spise rugbrød hvis det bliver ...
... serveret. Tidligere har vi haft en periode med rugbrød til ham som aftensmad.
Generelt så er han godt i gang med "kan selv vil selv"-perioden. Og han har nogle gange et meget iltert temperament, og det går mig noget på. Dagplejemoderen siger at han bare er glad, charmerende og at der slet ikke er nogle problemer hos hende, men hjemme kan han være så muggen og skrige voldsomt. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor han skal synes at det er så træls at være hos os. Jeg ved godt at man tager sig sammen og er glad når man er ude, men alligevel. Han kan går og være sur lige fra han kommer hjem til han kommer i seng. Skal vi bare lade ham skrige og græde og fortælle ham at vi godt kan forstå at han er sur og træt? Synes ikke rigtig det har hjulpet indtil videre.
Med venlig hilsen
en fortvivlet mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.