Annonce

Annonce

Svar: Mødregruppe for os med specielle behov ...


17. december 2008

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med dig

Jeg kan godt forstå du nogle gange føler dig alene og har brug for at dele dine erfaringer med andre forældre, eller nogle gange bare brug for at andre i samme situation lytter og ved, hvad du taler om, forstår hvordan du har det.

Der findes flere forums på nettet, hvor man kan tale med andre mødre, men det er naturligvis ikke det samme, som det mere personlige møde, eller det at have en man en gang imellem lige kan ringe til, vende tankerne med :o)

Nogle familier er så heldige at den mødregruppe man startede i dag barnet var helt lille fortsætter i flere år. En mødregruppe som varer i årevis kan være guld værd netop omkring det du beskriver. Her kender man jo hinanden rigtig godt, har børn på samme alder, står ofte i de samme udfordringer i dagligdagen og det at mødes med de andre en gang imellem eller bare lige kunne ringe og sige "ih altså, Cecilie er bare syg hele tiden ..!" og de andre så kan sige "sådan har vi det også her" det kan jo gøre at man ikke føler sig helt alene :o)

Men hvis man ikke har ...


Annonce

... en mødregruppe at være i, så er det naturligvis sværere pludselig at finde en. Så er det jo normalt i pasningsordningen eller hvis man går til noget gymnastik, svømning eller lignende, at man kan finde ligesindede, finde nogen at tale med.

Jeg ved at du ikke er den eneste, som har lyst til at mødes med andre og jeg tænker at du skulle prøve at ringe til sundhedsplejerskerne i kommunen hvor du bor. Mange sundhedsplejersker har åbent hus arrangementer og ofte er der her forskellige emner på, hvor sundhedsplejerskerne fortæller om forskellige ting som vedrører børn og børnefamilier. Det kan være f.eks. børns søvn, kost til børn, opdragelse, førstehjælp, sygdom osv.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Jeg tænker at du kan prøve at ringe til sundhedsplejen og spørge om det er et tilbud de har og om 'sygdom' hos de lidt større børn også kunne være et emne de kunne tage op. Fortæl at du føler dig lidt alene omkring disse ting og at det kunne være rart at møde andre i samme situation i dit lokalområde.

Rigtig meget held og lykke med det og en rigtig god jul herfra :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Erstatning - modermælk

Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.

Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce