Brev:
Græder altid ved sengetid
Kære Helen.
Siden vi for snart 3 mdr. siden med stor succes begyndte at bruge Sovecoach's op/ned-metode til at putte Vega, er det faktisk gået lidt ned ad bakke igen.
De første 10-15 gange, vi puttede med denne metode, græd hun. Men hun faldt i søvn, og vi var lige ved hendes side (holdt om hende, aede hende, tog hende op/ned), så hun skulle føle sig tryg. Jeg tænkte, at det var et spørgsmål om, at hun skulle vænne sig til at blive puttet sådan her - især fordi at Sovecoach forklarer, hvordan barnet ret hurtigt vil lære at falde i søvn selv uden forældrenes nusseri og "shhhh"-lyde. Men med undtagelse af 3-4 gange, hvor hun er faldet i søvn med det samme, græder hun HVER ENESTE aften, når hun bliver puttet. Nogle gange 5-10 minutter og enkelte aftener op til en time. Det har stået på i lang tid nu, og det er ikke rart, at hun altid er ked af det, når hun skal i seng!! Hun er ellers en meget mild og glad pige, som faktisk næsten kun græder, når hun skal puttes.
Jeg ved godt, at hun er i separationsangstfasen lige nu. Men er det normalt, at hun altid græder, når hun ...
... puttes? Hun græder også om dagen, hvis vi putter hende i hendes egen seng. Så jeg plejer at gå en tur med hende i barnevognen i stedet, hvor hun hurtigt falder i søvn uden problemer. Så sover hun udenfor.
Hun sover heller ikke igennem! Der er en dag hér og dér, hvor hun pludselig sover fra kl. 19 til 05 uden at vågne, men en typisk nat ser sådan ud:
Vega puttes ved 19-tiden.
Vågner kl. 23.30.
Og kl. 2.
Og kl. 3.30.
Og kl. 5, hvor hun kommer over i vores seng og bli'r ammet/hænger i babsen til kl. 7.
Det kan variere mht. klokkeslæt, men hun vågner stadig 3-5 gange i løbet af sin nat. Jeg ammer hende stadig 1-2 gange om dagen samt 2 gange om natten. Hun får 4 gode måltider derudover, vand, sødmælk.
Så mine spørgsmål lyder:
1) Er det normalt, at hun altid græder ved putning??
2) Er der noget, vi kan gøre, så hun ikke vågner så ofte i løbet af natten?
3) Ammer jeg hende for meget? Skal jeg stoppe natamningen helt? Hun tager jo hverken sut eller flaske, og hun er ligeglad med bamser og sutteklud i denne sammenhæng. Hvad gør jeg??
Bedste hilsner
Anne Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.