Brev:
Spørgsmål vedrørende aftens søvn
Hej.
Min datter på knap tre måneder har meget svært ved at finde ro om aftenen. Den sidste lur hun tager er kl. ca 15 og hun falder så først rigtig til ro sammen med os i sengen kl. 22-23. Hun bliver meget træt undervejs men tager kun nogle små powernaps på op til 30 min i sin lift. Ved ikke om hun får vækket sig selv ... Hun ligger og spjætter med armene og kører rundt med hovedet, men kan slet ikke falde til ro.
Når vi ligger med hende i sengen får hun ofte lidt flaske (hovedet er lidt forhøjet så hun ikke får trykket) og sut, sutteklud og så sover hun egentligt ret hurtigt. Hun vågner i øjeblikket een gang, nemlig kl. 05, får lidt flaske og sover så videre.
Bør jeg gøre noget for at ændre dette nuværende søvnmønster eller er det for tidligt? (jeg synes at ...
... have læst at babyer i den alder ofte går i seng med forældrene). I så fald, hvornår skal jeg gå i gang med putte i egen seng (ritualer).
Sker der automatisk noget (en modningsprocess) med hende som gør hun ikke er så urolig om aftenen?
Synes du jeg skal forsøge at svøbe hende? Hun blev født tre uger før termin og en lille fis på 2700g. I starten svøbte vi hende i dynen og det er hun for stor til nu (5700g) og derudover bliver hun for varm.
Jeg har haft teorien at det var efter storesøster (og senere) far kom hjem at hun havde problemer med at finde roen. Men igår var jeg alene hjemme med hende hele dagen og aftenen og det var alligevel det samme.
Hun er ellers en glad og tilfreds lille pige som sover nogle lange lure i løbet af dagen i sin barnevogn eller lift.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.