Svar: Mad - vil kun spise risgrød
Kære Charlotte
Risgrød er faktisk rigtig godt som basisgrød, så det er fint at din datter er glad for dette. Jeg vil derfor anbefale dig at du bruger risgrøden som basis, ligesom du ville bruge f.eks. kartoffelmos.
Du kan derfor forsøge at komme lidt gulerodsmos, ærtemos og lignende på risgrøden som topping og på den måde stille og roligt få introduceret lidt grøntsagsmos. Hvis hun er glad for den lidt søde smag, så kan du med fordel også prøve at lave mos af grøntsager som er naturligt søde - det kan være sweat potatoes, gulerødder, jordskokker, hokkaido græskar, ærter. Derudover vil både pastinak, persillerod og knoldselleri blive søde i smagen, når de bliver tilberedte.
En gang imellem hjælper det også at købe mad på glas, lade barnet starte med dette og så stille og roligt gå over til den mad I spiser.
Du kan på samme måde blande en lille smule havregrød i risgrøden, så den bliver lidt grovere. Du kan også prøve at købe nestles industrielle ...
... havregrød, som er grovere end risgrøden men ikke så grov, som den hjemmelavede og måske hun også kan lide denne - eller som sagt som overgang måske lave en blanding.
Derudover tænker jeg at det vil være rigtig godt, hvis du så småt begyndte at tilbyde din datter lidt mad i hånden, som hun kan sidde med selv og gnaske i. Det kan være ristede rugbrødsbjælker, kartoffelbåde, kogte blomkål- og broccolihoveder og lignende som hun kan få i hånden og på den måde vende sig til at maden smager forskelligt og at det er sjovt at spise :o)
Det er fint at lade hende drikke vand til alle måltider, men derudover er hendes mælkebehov fortsat også stort, så hun har også brug for mælk og den næring mælken giver. Hvis hun generelt drikker meget vand, skal du således være opmærksom på at det ikke må tage pladsen op for mælken, men at vand som udgangspunkt kun bruges som tørstslukker ...
Håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke og rigtig god jul :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder