Brev:
Er han indadvendt?
Kære Helen
Vil meget gerne høre din vurdering af nedenstående, eftersom det efterhånden fylder meget i mine tanker….
Vores lille dreng er efterhånden blevet 7½ mdr. og trives rigtig fint. Han triller rundt i hele stuen og er meget motorisk aktiv. Han spiser fint og får havregrød til morgenmad, rugbrødshapsere til frokost og grøntsagtmos med kød til aftensmad. Herudover får han vand, mælk og vælling. Han sover 12 timer om natten og ca. 3-4 timer i løbet af dagen fordelt på 2-3 lure. Så alt i alt synes vi, han trives rigtig godt på de punkter.
Mit spørgsmål går på, at jeg synes han skiller sig ud fra de jævnaldrende babyer, som vi er sammen med i både mødregruppen og på vores babymotorik-hold mht. hans væremåde. Vores dreng smiler ikke særlig meget til andre mennesker, han pludrer ikke ret meget og han er i det hele taget bare meget mere undersøgende og nysgerrig omkring de ting, der omgiver ham i forhold til at ”tale” med andre mennesker.
Det skal dog siges, at når han ligger på gulvet blandt de andre babyer, så ruller han rundt, rører ved dem og prøver at snuppe deres sut og legetøj og holder sig bestemt ikke tilbage :o). Når der endvidere fx bliver bygget et tårn foran ham af fysioterapeuten, så har han for længst væltet det, inden hun overhovedet har nået at bygge det færdigt, så han holder sig heller ikke tilbage på den måde.
Han elsker også, når det går vildt for sig på babymotorik-holdet med svingture og en tur i fx sansegyngen, hvor han griner og smiler, men det er kun, når der sker noget vildt, at han griner – ellers er han bare helt stille og ser mut ud. Det jeg observerer hos de andre babyer er, at de alle er meget smilende og opsøger andre voksne med blikkontakt og pludrer og griner til dem meget i modsætning til Mikkel.
Et andet eksempel er, når vi er på cafe sammen med en veninde og hendes lille baby, så sidder vores dreng og kigger sig omkring i lokalet og kan knapt nok smile tilbage til mig og slet ikke til andre, hvorimod den anden baby, som er 1 md. ældre pludrer og er meget optaget af mig og sin mor og er egentlig ligeglad med omgivelserne, men synes at hygge sig rigtig meget.
Jeg tænker på, om der er noget, jeg gør ...
... forkert i forhold til Mikkel i min måde at være på overfor ham? Jeg snakker, griner til ham og opmuntrer ham, når vi er af sted, så han kan se, at jeg er tryg og godt tilpas ved situationen. Jeg føler bestemt også, han i øvrigt er et trygt og velafbalanceret barn, det har jeg også flere gange fået at vide af andre. De siger, han virker meget rolig, nem og meget observerende og undersøgende.
Min mor siger, at han er en rigtig sanser. Jeg får selv at vide, at jeg er god til at læse ham og opfylde hans behov i forhold til søvn, mad, tryghed, leg osv., så alt i alt føler jeg, at han er et trygt barn.
Jeg passer meget på med ikke at overstimulere ham eller at tage ham med til alt for mange ting/oplevelser, men sørger for, at han får pauser og får ham puttet til sine lure, så han kan koble fra og slappe af og vi har mange hyggedage hjemme hos os selv. Dog er vi af sted 1-2 gange i ugen til enten mødregruppe, babymotorik, svømmehallen eller sammen med veninder, netop for at han får sig nogle gode oplevelser med andre mennesker og får oplevet verden. Dette har vi gjort stort set siden han var 2-3 mdr. gammel. Jeg føler selv, der er en god balance i tingene og at trives helt fint med det.
Når han er hjemme, griner han og har rigtig glimt i øjet og pludrer og pjatter.
Så for at opsummere så spekulerer jeg meget på, om han er en indadvendt og følsom lille dreng, som ikke rigtigt tør tage kontakt til andre og som stort set aldrig smiler til andre. Jeg vil så gerne hjælpe og støtte ham til at blive lidt mere modig, fordi jeg selv var et eget indadvendt og følsomt barn og jeg ved, hvor hæmmende det har været for mig. Dog er hans far lige modsat mig og er en udadvendt og sprudlende person, som jeg virkelig håber, vores søn har arvet en stor del af :o).
Det skal siges, at jeg i mine voksne år er blevet meget mere udadvendt, så jeg tror ikke, at vores dreng mærker noget på mig, men man ved jo aldrig…
Hvad tror du – er han bare en lidt mere stille type, er det en del af hans udvikling eller er det noget helt tredje? Er der noget, jeg kan gøre, for at gøre ham mere sikker eller er han sikker nok og skal jeg bare lade være at bekymre mig?
Mange hilsner fra
A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.