Brev:
Sove ude, morens første aften ude m.m.
Kære Helen,
Håber du kan hjælpe mig med nedenstående:
1) Jeg har læst på sundhedsstyrelsens hjemmeside, at børn i kulde højst må sove ude i 2 timer. Gælder det nyfødte børn eller gælder det også for lidt større babyer som f.eks. min datter på næsten 4 måneder? Hun elsker at sove ude i sin altanbarnevogn, men i disse dage er der jo frost-vejr (minus 1-4 grader) og jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal lade hende sove sin lange lur indenfor. Hun ligger i sin voksipose, har kun ansigtet frit og er varm i nakken.
Vi var på besøg hos venner med have, hvor hun stod ude i barnevognen i ca. 0 graders kulde/varme og sov i sin voksipose fra kl. 21.30 til vi gik hjem ca kl 01.00. Er det en dårlig idé?
2) Så har jeg prøvet at være ude til middag og væk fra prinsessen en hel aften. Vi havde testet med flasken i løbet af ugen, som hun efter et par mislykkede forsøg endte med godt at ville tage. Jeg havde malket ud, og mælken stod klar til hende, så faren kunne give hende mad ved 21-tiden inden hun plejer at sove (ved 22-tiden). MEN - hun ville ikke rigtig tage den og fik kun omkring 20 ml, fortalte han. Kl. 2.00, hvor jeg kom hjem, vågnede hun igen og fik 150 ml. Om natten går det generelt nemmere med spisningen for tiden - hun har sværere ved at ...
... koncentrere sig om amningen/flasken om dagen.
Mit spørgsmål er så: Sker der noget ved at hun nærmest springer over et måltid? Faren prøver at berolige mig med, at hun nok skal indhente det, men det gjorde mig en smule nervøs og lidt urolig ved eventuelt at skulle gentage forløbet en anden aften.
3) Som sagt er hun begyndt at være ukoncentreret og spise meget lidt af gangen i løbet af dagen. Hun vil hellere snakke og kigge og pludre og smile - og bliver som en flitsbue når hun synes hun har spist nok, Det betyder så også at hun er begyndt at vågne om natten ved 2 tiden for at spise selvom hun har sovet igennem siden hun var 1 1/2 mdr. Har du nogen erfaring med dette - og plejer de små at blive mere koncentrerede igen efter sådan en periode?
Jeg prøver at gå ind i et roligt rum, ligge med hende og den slags, men hun er meget bestemt og blir stiktosset, hvis jeg prøver at få hende til at spise. Tidligere var hun altid interesseret i mad :-) Hun er snart fire måneder og virker ret interesseret i vores mad, så jeg tænker også om det hænger sammen med, at hun måske snart har brug for at komme igang med skemad?
eg håber du kan finde rundt i mine spørgsmål og glæder mig til at læse dine altid grundige svar.
De bedste hilsner
mor til pige fra 12. august 08
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Brystbetændelse
I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.
Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.
Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre